En plena època d'internet i noves tecnologies, qualsevol malestar que consultem amb Google ens fa entrar en espirals d'hipocondria i horror en veure que el que semblava ser angines es tracta d'un càncer, segons fòrums de persones sense formació mèdica ni idea. Mentrestant, a l'altra cara de la moneda es troben experiències com la de l'Isabelle, una tiktoker que va acudir al metge per un quist i va acabar sent tractada per algú que havia aconseguit el seu títol en "la Universitat de YouTube".

Enxampa la metgessa buscant com tractar-la en YouTube

Si bé hi ha persones que van a urgències per qualsevol dolor o problema de salut, a altres ens costa molt anar-hi, encara que estiguem realment preocupats. L'Isabelle, una tiktoker que s'ha convertit en fenomen viral, va decidir en el seu cas anar al metge per un bony que s'havia notat i que va resultar ser un quist -els especialistes posen èmfasi en explorar aquest tipus de protrusions i tractar-les a temps per evitar ensurts amb tumors o infeccions innecessàries.

Metge YouTube / TikTok

L'Isabelle s'ha fet viral amb el seu vídeo sobre la visita mèdica / TikTok

Així ho mostrava en un vídeo publicat en el seu compte de TikTok, en el qual revelava com havia enxampat la sanitària que l'havia de tractar consultant un tutorial de YouTube en el qual expliquessin com l'havia de curar el quist. El clip en què es veu com la metgessa busca respostes a la plataforma de vídeos més coneguda ha aconseguit ser un fenomen viral, que ja assoleix els gairebé set milions de reproduccions i més d'un milió de "m'agrada".

Fenomen viral a TikTok: "Universitat de YouTube"

El tiktok, gravat per algú que l'acompanyava en el centre sanitari, ensenya, a més, la poca discreció de la professional, que té la pantalla orientada de manera que la pacient, a escassos metres de la taula en la qual hi ha l'ordinador, ho pot veure tot. És per això que l'Isabelle, que en les imatges pot veure's amb una cara d'ironia, ha acompanyat el clip viral amb la descripció: "Va obtenir el seu títol de metge a la Universitat de YouTube".

Metge YouTube / TiktTok

L'Isabelle va enxampar la doctora mirant un vídeo de YouTube abans de tractar-la / TikTok

Malgrat la brutal acollida del tiktok en qüestió de dies, moltes persones han omplert la secció de comentaris en defensa de la sanitària acusada per la tiktoker, com una usuària infermera de professió que assegura que els metges solen buscar referències en YouTube i alliçonava: "Creu-me que és preferible algú així que un metge que es creu que ho sap tot quan no és així". Per a súmmum de l'Isabelle, sembla que la intervenció del quist no va sortir bé a la primera, ja que al cap de pocs dies publicava un nou vídeo.

"Karma pel meu últim vídeo" introduïa la jove, mentre afegia al peu del vídeo: "Realment havia trobat a faltar l'ambient d'aquest lloc", mostrant-se de nou en el mateix centre sanitari en espera de ser atesa. El seu cas és un exemple divertit d'alguns dels aspectes desconeguts dels metges i hospitals, que van des d'aquest tipus d'anècdotes a casos fatals, com el que es coneixia fa una setmana, quan un home va morir després que els sanitaris oblidessin unes tisores al seu estómac després d'una operació.