El marquès del carrer Serrano de Madrid, més conegut com a Fernando González de Castejón i Jordà d'Urríes, era un home molt problemàtic i violent, a més de ser un entusiasta de dictadors com Hitler o Franco. Així ho revelen els veïns de l'immoble on residia el marquès, que aquesta setmana ha estat a les portades de tots els mitjans pel terrible crim masclista comès i que ha costat la vida a dues dones i a ell mateix, ja que es va treure la vida després de presumptament assassinar-les.

Els veïns que convivien i es creuaven amb aquest individu diàriament han revelat a El Español que, si bé l'home volia aparentar una vida ostentosa, adinerada i elegant, la realitat de l'home distava molt del que s'espera d'un membre de la noblesa. I és que El Marqués, com el coneixien al barri, era un home agressiu, mal educat, violent, amb actituds homòfobes i masclistes i, per acabar-ho d'adobar, filofeixistes.

Obligava els seus veïns a cantar el "Cara el Sol"

Els veïns de l'edifici 205 del carrer Serrano, a Madrid, han viscut situacions de tota mena amb El Marqués. Els comportaments de l'individu respecte als seus conveïns, que ara han sortit a la llum, semblen més aviat trets d'una sèrie d'humor de televisió, però són verídics. Per exemple, l'home tenia penjada al seu balcó una bandera preconstitucional, la qual ja donava pistes (o, més aviat, reafirmava) de les seves conviccions polítiques. Però això no és tot, i és que les seves actituds filofascistas anaven més enllà d'una bandera al balcó: El Marquès obligava els seus veïns a cantar l'himne feixista del "Cara el Sol" durant les seves reunions veïnals. També s'ha pogut confirmar que González de Castejón exposava amb orgull al saló de la seva casa (la propietat de la qual era de la seva parella) retrats dels dictadors Adolf Hitler i Francisco Franco, com si de les fotografies dels seus familiars es tractessin. A més, l'home també tenia per costum practicar el tir amb escopeta al pati interior de l'edifici, que és un espai comunitari. Un dels veïns va explicar que el membre de l'aristocràcia més d'una vegada l'havia amenaçat de disparar-lo un tret, confirmant, doncs, que es tractava d'un home estrany, amb poc temperament i, sobretot, molt agressiu. Una altra veïna va relatar que El Marqués la va increpar i va perseguir pel carrer quan ella es trobava passejant el seu gos, mentre la insultava dient-li "múrria". Un home que, com a veí, el millor era que ni saludés.

Carrer Serrà Madrid 205
L'edifici on Fernando González residia amb la seva parella, Gemma Jiménez, i la filla d'ambdós. La setmana passada, el 205 del carrer Serrano va ser l'edifici més popular d'Espanya, per l'horrible crim masclista que presumptament va cometre El Marqués, que ja acumulava denúncies per actituds masclistes i maltractaments. / Google Maps

L'enemic de la noblesa

El marquès de Perijá i comte d'Atarés no només tenia una mala relació amb els seus veïns, sinó també amb els seus "iguals", si bé solia mostrar les seves pitjors cares amb les persones que, socialment, estaven per sota. No obstant això, el marquès havia tingut alguna topada amb diversos membres de la noblesa i l'aristocràcia, i prova d'això són múltiples missatges de WhatsApp en els quals Fernando González es despatxa a gust amb la noblesa espanyola en un xat compartit. A aquests missatges ha accedit el periodista Luis Casal, d'El Español, que ha comprovat que el marquès tenia insults per a tothom, fins i tot per a la Família Reial. De fet, tal com recull el periodista, l'home va arribar a dirigir-se a la resta d'aristòcrates com a "marietes, llepaculs, i més ximples que els meus collons", i amenaçava de voler demostrar "el que val una pinta" a aquells que abandonaven del xat. També feia gala del seu títol nobiliari, escribiendo"¡Soy Fernando González de Castejón, Jordà d'Urríes, comte d'Atarés i marquès de Perijá pels meus collons!".

El principal sospitós del crim masclista

La policia es troba investigant els fets que van tenir lloc al domicili del marquès i la seva dona el passat 20 de juny. Encara que l'home està mort, és el principal sospitós de l'horrible crim que allà es va cometre, i que els agents investiguen com un crim masclista. Dilluns passat, van trobar dins del pis 1o C del número 205 del carrer Serrano tres cadàvers: el d'una dona, de 44 anys, el d'una altra dona, d'uns 70 i el d'un home, de 53 anys. L'home era el marquès, la dona més jove la seva esposa, i la més gran, una amiga d'aquesta. Tots els indicis apunten que el marquès, els comportaments violents i masclistes del qual eren de sobres coneguts, a més d'acumular denúncies prèvies per maltractaments, va assassinar la seva dona i l'amiga d'ella, per després suïcidar-se amb la mateixa arma homicida.