Un veí del municipi de La Carolina, a Jaén, s'enfronta a sis anys de presó després d'un robatori que va sortir malament. El detingut, de 64 anys, era originalment la víctima del furt, però ha acabat als tribunals, acusat d'homicidi atès el fet que va apunyalar l'home que va entrar a robar a casa seva un total de 22 cops, causant-li, inevitablement, la mort. La Fiscalia, a més, sol·licita que l'acusat pagui 120.000 euros en concepte d'indemnització pels pares del lladre assassinat.

Els fets es remunten a l’any 2018, quan un home va accedir per la força a l’interior del domicili de l’acusat, situat al carrer General Sanjurjo de l’esmentada localitat. Eren al voltant de les tres de la matinada, i uns sorolls van despertar l’acusat, qui va sorprendre el lladre amb les mans al plat. Segons el relat del detingut, la víctima, de 32 anys, es va abalançar sobre ell amb una barra de metall, colpejant-lo al cap, i ell només es va defensar.

Assegura que va actuar en defensa pròpia

L'acusat es va lesionar al cap, amb una ferida de cinc centímetres, i també va acabar amb un hematoma a l'ull dret. L'home va respondre a l'atac del lladre colpejant-lo també al cap, deixant-lo atordit i, seguidament, apunyalant-lo amb una navalla. La víctima va morir dessagnada a causa de les 22 ganivetades que va rebre: sis a l'abdomen, cinc a les cames, nou al braç dret i dues més a la mà esquerra.

Després de cometre els fets, l’acusat va demanar ajuda als veïns a través de la finestra, i aquests van trucar als serveis d’emergència. Per a quan van arribar els agents de la Guàrdia Civil i els sanitaris, el lladre era mort. El detingut va haver de passar la nit a l’hospital a conseqüència de les ferides que va patir, i va passar a disposició judicial l’endemà, quedant en llibertat amb càrrecs.

Jutjat per un jurat popular

Cinc anys després dels fets, el presumpte assassí està a l'espera d'una sentència que podria enviar-lo a presó. En aquest cas és un jurat popular l'encarregat de decidir si l'acusat havia actuat en legítima defensa, o no. Segons el Ministeri fiscal, haver apunyalat el lladre en 22 ocasions no constitueix una "defensa racional" i no va ser "proporcional a la magnitud de l'atac".