La Guàrdia Civil ha detingut un home, de més de 40 anys, que s'ha entregat a Ciudad Rodrigo (Salamanca) dos dies després d'intentar segrestar la seva parella i els seus sogres a punta d'escopeta. Els fets van tenir lloc el passat dijous cap a les onze de la nit a Tenebrón (Salamanca), quan l'home va accedir al domicili de la seva xicota, armat amb l'escopeta i amb una arma curta detonadora. Va aconseguir retenir la noia i els seus pares i lligar-los de mans. En un moment donat, però, el pare es va aconseguir deslligar i arrabassar-li l'escopeta. L'home, en veure's desarmat i sabent què havia passat a ser ell qui corria perill, va fugir corrent de l'immoble.

L'home ha estat 48 hores desaparegut i s'ha acabat entregant

Després d'alertar els serveis d'emergències del que havia passat, es va muntar un dispositiu de cerca de l'home. Hi van participar efectius de la Guàrdia Civil, dels bombers i de la Policia Local. En un primer moment, les tasques es van centrar en els voltants de l'habitatge de la parella on s'havia produït l'intent de segrest, amb una vigilància intensiva per si l'home intentava tornar a aparèixer. En un primer moment, es pensava que el fugitiu s'havia endut l'arma curta i anava armat, però els investigadors van descobrir que encara estava a l'habitatge. També es va buscar per altres indrets on hi havia indicis que l'home hi podia haver passat. Es van arribar a activar un helicòpter i un grup especialista en activitats subaquàtiques.

Durant gairebé 48 hores ha estat completament desaparegut, fins que s'ha acabat entregant als cossos policials i la Guàrdia Civil l'ha detingut al domicili de la seva mare, al barri de Huertas de Pedrotello, a Ciudad Rodrigo. L'home està sent investigat per un presumpte cas de violència de gènere i la principal hipòtesi amb la qual es treballa és la d'un intent de segrest de la seva parella. De moment es desconeix quina era la veritable intenció de l'home i si el segrest només era el primer pas cap a alguna cosa més greu.