Els residents i treballadors de la residencia Sant Joan de Déu de Martorell s’han endut un bon ensurt quan de cop i volta va començar a sonar l’alarma d’incendis, poc després de les tres de la tarda d’aquest dimarts. L’alerta va fer que fins a vuit dotacions del cos de bombers es desplacessin a la casa d’ancians, però tot va acabar bé: era una falsa alarma activada pel fum d’uns mitjons ficats a dintre d’un microones.

Segons fonts de la residència, s'havien bloquejat les portes i els ascensors. "Ha passat tot molt ràpid", comentava una de les treballadores del geriàtric, qui també comenta que, actuant d'acord amb els protocols de seguretat, van trucar immediatament el 112 i van aïllar en un lloc apartat als avis amb problemes de mobilitat que no podien baixar per les escales. La resta de residents i treballadors van sortir al pati de l'edifici.

Intentaven assecar uns mitjons 

La falsa alarma va ser provocada per uns residents que van ficar uns mitjons mullats al microones per intentar assecar-los. Cap persona ha resultat ferida, però els bombers s’han vist en la necessitat de recordar que “la roba no s’asseca en el microones”, ja que “sembla que no tothom ho té tan clar”.

Tant des del cos de bombers com des de la mateixa residència s’han pres l’incident amb molt sentit de l’humor. “Almenys hem pogut comprovar que les alarmes d’incendi funcionen correctament”, va bromejar un dels treballadors del Sant Joan. Per resoldre la situació, els bombers només han hagut de ventilar l’edifici, ja que, tot i no haver-se provocat foc, la quantitat de fum era considerable.