Els Mossos d’Esquadra tenen oberta una investigació per aclarir el robatori que aquesta matinada s’ha intentat perpetrar contra la botiga Dior del passeig de Gràcia de Barcelona. Un grup de desconeguts, amb dos vehicles, un Audi de color blanc i un Seat de color gris, els dos robats, s’han encastat contra l’aparador.

L’acció de les pilones instal·lades per la botiga precisament per evitar aquest tipus de robatoris ha funcionat i segons les primeres informacions policials els lladres no han pogut accedir a l’interior de la cara botiga del passeig de Gràcia. 

Assalt botiga Dior Passeig de Gràcia / Carlos Baglietto

Imatge de la façana de la botiga Dior del passeig de Gràcia / Carlos Baglietto

Quan s’han escapat, els lladres han abandonat un cotxe i amb un segon vehicle han pogut fer-se fonedissos. En la fugida han impactat contra un vehicle dels Mossos, que no els han pogut aturar.

Apareix un dels cotxe a Martorell

Segons pot avançar ElCaso.cat, els Mossos d’Esquadra han localitzat a Martorell el cotxe que els lladres, presumptament, han fet servir per fer l’encastament d'aquesta matinada a Barcelona.

Segons les informacions de fonts properes a la investigació, la policia catalana ha trobat un Audi de color blanc que, segons sembla, està relacionat amb els fets d’aquesta matinada i que es pot també relacionar amb un robatori, amb el mateix modus operandi, del cap de setmana a Sabadell.

El robatori, enregistrat en un vídeo que s’ha fet viral, es va registrar a les sis del matí de diumenge, gairebé a la mateixa hora que l’intent de robatori d’aquesta matinada a Barcelona. Els lladres que tenien intenció de saquejar la botiga de la marca Apple de Sabadell, a la rambla, tampoc van tenir sort.

 

El soroll de l’impacte contra l’aparador de la botiga d’informàtica i l’activació de l’alarma va posar en alerta un agent de la Policia Municipal que estava fent guàrdia al consistori. Els lladres es van poder endur alguna cosa, però no van poder accedir a la gran part del botí, que estava al magatzem de la botiga.

Extintors disparats a l’interior del cotxe

L’Audi que els Mossos han trobat a Martorell serà inspeccionat a fons per tal de poder intentar relacionar-lo amb els dos assalts de diumenge i dilluns. A l’interior del cotxe, segons han explicat fonts de la policia catalana a ElCaso.cat, hi havia un extintor que s’ha accionat. 

No és el primer cop que en els cotxes que es fan servir per cometre aquest tipus de robatoris amb encastament s’hi troben extintors. Els lladres els fan servir per disparar-los en marxa per despistar a la policia en una possible persecució. La unitat d’investigació especialitzada en robatoris de la regió policial Barcelona s’ha fet càrrec del vehicle.

Alunizaje Barcelona 003

Imatge de l'interior d'un cotxe fer servir per a un encastament, amb un extintor a l'interior / Arxiu ElCaso.cat

Resolució dels robatoris, molt complicada

De totes maneres, tot i trobar els vehicles, que sempre són robats hores abans, la resolució d’aquests robatoris és molt complicada per la policia. De l’onada d’assalts de final de 2020 i inici de 2021 no consta que la policia catalana hagi pogut detenir a cap dels autors.