Tres encaputxats assalten un matrimoni gran a casa seva a Mont-ras (Baix Empordà). Els lladres van actuar amb força violència i van sorprendre els propietaris de l'habitatge, als quals esperaven a dins. Segons ha avançat el diari El País, els sospitosos van amagar-se fins que va tornar la parella octogenària pels volts de les vuit del vespre d'aquest dilluns a l'immoble adossat i amb jardí. En arribar, els tres individus van empènyer les víctimes, fins que van entrar a dins de la casa i van amenaçar amb un ganivet la dona, a qui van immobilitzar amb un llençol. L'home també van lligar-lo perquè no pogués evitar el robatori.

Els lladres van regirar tota la casa, mentre la parella gran estava immobilitzada. Els octogenaris van ser obligats a obrir la caixa forta, d'on se'n van emportar diverses joies a més de diners en efectiu que, segons el mitjà citat, serien entre 10.000 i 12.000 euros. També haurien sostret joies i dos telèfons mòbils. Els assaltants, una vegada es van fer amb el botí, van fugir deixant el matrimoni immobilitzat. Tot i això, en un moment donat, la dona va poder deslligar-se i va alliberar el seu marit, sortint de la casa a corre-cuita per demanar ajuda.

El matrimoni va patir ferides lleus per l'assalt a Mont-ras

En tenir coneixement, i després d'alertar els equips d'emergències, un equip del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va arribar a la casa de Mont-ras i va traslladar els dos ancians fins al Centre d'Atenció Primària (CAP) de Palafrugell (Baix Empordà) on van ser atesos de les lesions lleus que presentaven. També hi van anar fins allà diverses patrulles policials i els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir els fets i localitzar els encaputxats, a més no descarten que es pugui relacionar amb altres casos d'atracaments que s'han produït a la zona. De fet, ja s'han donat casos similars d'assalts a gent gran a les cases de Mont-ras, amb un modus operandi molt similar, lligant-los, amenaçant-los amb una arma blanca o de foc i regirant-ho tot.