Una balena ha tornat a quedar encallada a la costa de Barcelona. El cetaci ha estat trobat aquest dimarts al passeig de l'Escullera, al districte de Sants-Montjuïc, que fa d'escullera al recinte del port, i es tracta d'un exemplar més aviat petit d'uns tres metres de longitud aproximadament. Pel que sembla, l'animal portaria ja dies a la zona en estat molt avançat de descomposició. Tot i que no afecta a la circulació habitual de vaixells, per la qual cosa no hauria cridat l'atenció de les autoritats ni dels mercants i creuers. 

La balena no serà retirada i està en "estat avançat de descomposició"

Efectius de bombers i salvament marítim s'han desplaçat a la zona aquest dimarts per veure l'animal encallat. Poca estona després han pogut comprovar que el cetaci era mort i "en estat de descomposició", per la qual cosa han assegurat que portaria allà diversos dies. Per tot això, des de l'autoritat marítima han decidit no retirar-la d'on és. Principalment, perquè no afecta a l'activitat portuària ni tampoc a la zona, pel fet que s'ha quedat encallada a l'escullera.

D'altra banda, des del port de Barcelona ha explicat que aquest cap de setmana hi havia restes de balena al mar, però "fora del recinte portuari" i que eren, fonamentalment, trossos en descomposició. Això recorda a l'últim cetaci que va quedar encallat a la costa de la ciutat comtal, l'agost de 2022, tot i que en aquest cas sí que va ser retirada i traslladada mar endins per efectius de la Guàrdia Civil. Aquestes troballes s'han tornat més habituals els últims anys, encara que no hi ha un patró exacte que expliqui la freqüència, mort i arribada a Barcelona de les balenes.