Un exemplar de balena grisa de petites dimensions, uns 7 metres, ha estat vist aquest matí al Port de la Selva. Molts residents i curiosos han pogut gaudir de la seva presència en les aigues del port de la localitat. El vídeo on apareix l'exemplar corre per les xarxes. L'animal ja té nom: Waly.

Albiren una balena grisa al Port de la Selva

L'animal, una cria de balena grisa (Eschrichtius robustus), ha estat vista en altres punts del Mediterrani les darreres jornades fins que avui, finalment, ha arribat a les costes de Girona, relata el Diari de Girona. 

Actualment, segons les mateixes fonts, aquesta espècie tan sols es troba a l'oceà pacífic on realitza llargues migracions entre les seves zones d'alimentació i aparellament. Es creu que si bé era comuna també al Mediterrani, va desaparèixer fa uns 2.000 anys a causa de la caça indiscriminada. 

Sorprenentment, però, han albirat una cria d'aquesta espècia a les aigües catalanes. 

Què fa Waly al Mediterrani?

Si aquesta espècie va desaparèixer de les aigües mediterrànies fa 2.000 anys, com és que n'ha aparegut un exemplar al Port de la Selva? Pregunta lògica, és clar. 

Els científics s'ho miren amb recel. La balena ha emmalaltit durant aquest periple mediterrani. No pot menjar el seu aliment, el krill. Aquest només es troba en aigües fredes que només pot trobar al seu hàbitat natural.

Per ara, el que sí que se sap és que molt probablement Waly va ser vist a Nàpols a principis de mes i a principis de setmana a la zona de la Camarga francesa, recull Diari de Girona. Així doncs sembla que estigui resseguint el litoral i si tot va bé podria sortir del Mediterrani per Gibraltar pròximament.