Un home de 34 anys i pare de quatre fills va retransmetre a Facebook el seu propi suïcidi. Paul David Hilton, de nacionalitat britànica, va obrir un directe a la citada xarxa social mentre era al seu domicili a Bolton (Anglaterra, Regne Unit). Això va succeir el passat 30 d'abril i, ara, segons ha avançat el Daily Mail, s'ha explicat el que va passar una vegada conclosa la investigació. Diversos membres de la seva família han declarat, recentment, als mitjans locals que "l'estranyaran eternament". Tot i això, les imatges han quedat allà, mentre diversos dels seus amics el miraven des dels seus dispositius en el directe que va obrir a la plataforma.

Un dels amics va entrar a l'habitació i va pensar que era "alguna cosa divertida", però després va trucar a emergències

En Paul va col·locar el seu telèfon mòbil en un lloc de l'habitació per a que tothom veiés com es treia la vida. De fet, un dels amics va arribar durant l'emissió i, tot i pensar en un primer moment que es tractava "d'alguna cosa divertida", va acabar trucant als serveis d'emergències. Dos amics més van veure el directe el matí del 30 d'abril, i van declarar durant la investigació policial. Tots dos van veure una notificació als seus dispositius i van pensar que seria divertit o entretingut: "en Paul era divertit", va apuntar en Lewis Morrison. Tanmateix, quan van ser conscients del que anava a fer van entrar en pànic, segons ha explicat el mitjà citat, i van trucar al telèfon d'emergències. Però, malauradament, el suïcidi ja s'havia comés i el van declarar mort a les 7.18 hores.

Els mèdics van arribar en ambulància cap a les 7.10 hores d'aquell dia, tot i que no van poder entrar a l'habitatge fins a les 7.14 perquè estava tancada. Allà, al carrer Tennis de Bolton, situat a la zona de Halliwell de la ciutat, van intentar reanimar-lo, però no ho van aconseguir. "La mort de'n Paul ha deixat la nostra família devastada. Va ser el meu fill primogènit i germà gran d'Anthony, Paula i Emma", ha explicat la mare de l'home mort, la Carol

Problemes de salut mental i paranoia

Però el tràgic succés no s'hauria pogut evitar, segons el forense del cas Timothy Brennand. En Paul tenia antecedents de problemes de salut mental, així com d'abús de drogues i alcohol. Aquests fets, que segons diversos metges podria ser intencionat, van fer determinar que "no era una mort evitable des del punt de vista clínic". Els especialistes van explicar que la transmissió a Facebook va ser "inusual" i "surrealista", perquè creuen que l'home no hauria rebut el suficient suport del seu cercle d'amics i familiars.

Els antecedents en el trastorn mental venien de feia temps, quan va començar a presentar malestar mental episòdic, ansietat, estat d'ànim baix i depressió. També va ser diagnosticat amb paranoia, relacionda amb el seu consum de drogues, especialment de cocaïna, i la dependència de l'alcohol. Les sobredosis anteriors van ser inscrites als registres de la investigació, així com les autolesions que van portar-li a "ideacions suïcides" que finalment van acabar amb la seva vida.