Els Mossos d’Esquadra encara no han localitzat ni detingut l’home que, amb la cara tapada amb un casc de moto, va acostar-se fins a la porta del bar dominicà Serie-1 de Badalona i va obrir foc, ferint mortalment l’Eduardo P., un home de nacionalitat dominicana, de 45 anys, el propietari del bar. Els veïns van sentir diversos trets i com a mínim un d’ells va servir per posar fi a la vida d’aquest home. En el tiroteig una noia de 18 anys, la parella del fill de l’Eduardo P., també va rebre un impacte de bala i va haver de ser traslladada ferida greu

Executat davant del seu fill: una venjança, principal sospita

El fill, que també era al local, va resultar il·lès i és un dels testimonis més importants que té ara la policia catalana, amb els investigadors del grup d’homicidis de l’AIC de la regió Metropolitana Nord al capdavant per intentar esbrinar què va passar aquest dijous a la nit. Segons els testimonis el pistoler sabia perfectament quin era el seu objectiu. Va obrir foc sabent perfectament que l’Eduardo P. havia de morir. Els Mossos, després de recollir indicis a la zona i escoltar els testimonis, també ho tenen clar: l’objectiu era ell. Està descartat, asseguren, un robatori. A la caixa del bar hi havia diners que l’home ni es va mirar. El seu encàrrec era posar fi a la vida de l’home de dominicà de 45 anys, que va ser executat davant del seu fill i de la parella del fill.

 

Els investigadors estan resseguint la vida de l’home per intentar aclarir qui podria ser el responsable d’aquesta execució al més pur estil de pel·lícula o importat de les zones més dures de Sud-amèrica. Si ho feia per compte propi o havia rebut l’encàrrec. Segons ha pogut saber ElCaso.cat, l’home no té antecedents pels Mossos, però sí que va estar a la presó fa anys. Ara mateix la principal hipòtesi de la policia és que l’assassinat de l’Eduardo P. està relacionat amb una venjança amb el tràfic de drogues de rerefons, però no tanquen cap línia d'investigació. De moment, si bé la policia té una descripció de l’autor dels trets i s’estan analitzant imatges de les càmeres de seguretat de la zona, encara no s’ha pogut localitzar ni detenir.

Un bar complicat

Ell i la seva parella eren els propietaris del local de l’avinguda del Marquès de Mont-roig, a la cantonada amb el carrer de Tortosa, entrant a la ciutat de Badalona des de Barcelona, a cavall entre el barri de Sant Roc i del Gorg. Els veïns expliquen que el bar genera habitualment problemes de soroll, baralles i agressions d’arma blanca. Si bé és un bar que tancava molt tard i que servia gairebé de local musical i 'after', només tenia llicència de bar amb cuina, fet que havia obligat a la Guàrdia Urbana de Badalona aixecar diverses actes si bé mai es va arribar a clausurar. Els veïns n’estaven farts i, tal com alguns havien previst, ha acabat amb tragèdia en una Badalona que sembla que està fora de control.