El José era un home de 60 anys que treballava d'escombriaire a Madrid i que ha mort per culpa d'un cop de calor. El seu fill ha explicat amb tota mena de detalls les dures condicions en què treballava el seu pare. Va estar escombrant a 42 graus, sense ombra i amb la roba inadequada fins que es va desplomar per culpa de la forta calor. 

Els fets van passar la setmana passada a la capital espanyola, on hi havia unes temperatures extremes per culpa de l'onada de calor. Tot i aquestes dures condicions, des de l'Ajuntament de Madrid van decidir que els escombriaires havien de seguir treballant a les hores que el sol picava amb més força.

José Antonio González mor per culpa d'un cop de calor a Madrid

José Antonio González era natural de Medina de las Torres, un petit municipi de Badajoz. Aquest home es va mudar a Madrid, es va casar i va tenir dos fills i va començar a treballar per tirar endavant la seva família. Va treballar en una fruiteria i en un supermercat, però el van fer fora en un acomiadament improcedent. 

Va ser llavors quan va començar a treballar amb contractes temporals per Urbaser, una empresa que es dedica als serveis de neteja. El José Antonio treballava en el torn de matins, però el dia que va morir, excepcionalment, va fer l'horari de tardes per fer-li un favor a un company de feina que li havia demanat un canvi de torn.

La temperatura del seu cos era de 41 graus

José Antonio González anava equipat amb dos litres d'aigua i un polvoritzador per remullar-se la cara. Així i tot, les temperatures eren extremes i, de cop i volta, va perdre la consciència. Quan els serveis d'emergències van arribar al carrer de Puente de Vallecas, que era on estava netejant, van poder comprovar que la seva temperatura corporal era de més de 41 graus i, al cap d'una estona, va morir a l'hospital. 

"Estic convençut que no va parar de netejar aquell carrer fins que es va desmaiar"

Segons explica el fill de la víctima, aquest home de 60 anys, arribava a casa destrossat per les dures condicions en què treballava. S'estava esforçant al màxim perquè tenia por que no el renovessin. "Estic convençut que no va parar de netejar aquell carrer fins que es va desmaiar. Ho estava donant tot per demostrar que valia. Això és inhumà", conclou el seu fill a El País.

Inspecció de Treball investigarà aquest cas 

Inspecció de Treball està investigant el cas per veure si Urbaser oferia les condicions laborals òptimes per treballar amb aquestes temperatures extremes i les circumstàncies en què han passat els fets.