L'enfrontament entre dues famílies d'ètnia gitana per tenir el control del barri de Campclar de Tarragona ha acabat de la pitjor forma possible. Després de diversos enfrontaments, el passat 10 d'octubre la tensió va acabar desembocant en un tiroteig al costat de la comissaria dels Mossos d'Esquadra en el qual va morir una persona d'un tret en un pulmó, mentre una altra va resultar ferida. La policia catalana va detenir sis persones, quatre de les quals van ingressar en presó provisional i les altres dues van quedar en llibertat amb l'obligació de presentar-se davant el jutge periòdicament.

El conflicte, però, no va acabar aquí. Al cap d'un parell de dies, al mateix carrer on havien tingut lloc els fets, el cotxe d'un dels detinguts, un BMW de color blanc, va ser incendiat a plena llum del dia i va acabar completament destrossat per les flames. Finalment, després del conflicte, una de les famílies ha acabat sent durament castigada per la comunitat gitana, que l'ha desterrat del barri de Campclar. Així doncs, segons detalla El Norte de Castilla, la família ha acabat marxant fins a la ciutat de Valladolid, on s'ha acabat instal·lant a la barriada del 29 d'octubre.

29 d'octubre, una barriada conflictiva de Valladolid

Si fins ara vivien al barri de Campclar, la zona de Tarragona on hi ha més comunitat gitana i un dels principals focus de problemes a la capital tarragonina, el lloc on s'han instal·lat és el seu equivalent a Valladolid. La barriada del 29 d'octubre és una zona marginada i humil als afores de la ciutat, en què els seus veïns es queixen de la presència de brutícia, narcotraficants i problemes. De fet, el passat mes d'agost, es va produir una baralla multitudinària que va obligar a incrementar la presència policial durant diversos dies per evitar que es repetissin els conflictes.