Commoció a Alemanya pel brutal assassinat d’una nena de 13 anys a mans de dues amigues de la mateixa edat. Les acusades han confessat el crim aquest dilluns després de ser interrogades durant moltes hores per la policia local de Freudenberg, la localitat on va desaparèixer la nena el passat dissabte. El seu cos va ser descobert l’endemà en una zona boscosa, amb nombroses ferides d’arma blanca que van provocar que morís dessagnada.

Assassinada a sang freda

La víctima va desaparèixer el dissabte 11 de març mentre tornava a casa després d’haver visitat una amiga. Els seus pares van denunciar la seva desaparició immediatament, i els serveis d’emergència van trobar el seu cadàver l’endemà, abandonat en un bosc de la zona. L’autòpsia que l’han realitzat aquest dilluns a l’Hospital Universitari de Mainz ha confirmat la mort violenta de la menor, que va rebre nombroses punyalades per tot el cos.

La policia va interrogar tot el seu entorn, familiars i amics inclosos. Les presumptes assassines van ser sospitoses des del primer moment, ja que les declaracions que van fer durant els interrogatoris preliminars estaven plenes de contradiccions. Els agents les van retenir a comissaria i, finalment, després de diverses hores declarant, van confessar haver matat la seva amiga. El fiscal superior de Coblenza, Mario Mannweiler, ha comunicat als mitjans en una roda de premsa que, a causa de l'edat de les dues acusades, que els impedeix imputar-les penalment, no poden donar més detalls del cas, ni tampoc sobre el mòbil de les dues nenes.

Preocupant augment de la violència entre joves

El primer ministre de l'estat federat de Renània del Nord-Westfalia, Hendrik Wüst, ha alertat d'un augment molt preocupant de la violència entre joves menors d'edat per tot l'estat. "No només hem de seguir de prop aquesta evolució, sinó que l'hem d'investigar, trobar les causes i fer un treball preventiu", ha assegurat Wüst. I ha afegit que "el crim de Freudenberg deixarà rastres més enllà de la terrible mort de la nena".