La Policia Nacional ha detingut dues dones a Girona com a presumptes autores d'una estafa amb la venda d'un gos de raça. L'operació va començar a principis de setembre després de la denúncia d'una víctima a Gran Canària.

Anunci fals per comprar un gos

La dona va contactar via Whatsapp amb les estafadores en veure l'anunci d'un Doberman per 450 euros en una coneguda web de compravenda i, després d'aconseguir que confiés en elles, la víctima els va fer una transferència bancària. Com que no rebia l'animal, va intentar contactar novament amb les presumptes venedores diversos cops i sense obtenir resposta. Aleshores, va decidir presentar una denúncia.

Móvil Whatsapp / PxFuel

Detenen dues dones per, presumptament, haver estafat una dona de Las Palmas de Gran Canaria en la compra d'un gos de raça / Pxfuel

La policia localitza les dues responsables de l'estafa

Després de diverses gestions, la policia va localitzar les responsables de la trama a Girona. Els agents van esbrinar que una de les autores va facilitar a la seva parella les claus d'accés a la banca online i així totes dues podien operar des de la mateixa compra.

D'aquesta manera, a més, no es podia vincular l'anunci de la pàgina web amb el titular del compte on es va fer la transferència. Gràcies a això, es va localitzar la segona implicada a Mataró i se la va detenir a Girona.

La víctima és de Las Palmas de Gran Canària

En la investigació hi va participar el Grup de Delictes Tecnològics de les Palmas de Gran Canària juntament amb un Grup de Delinqüència Especialitzada i Violenta de la Brigada Provincial de Policia Judicial de Girona. La policia demana als ciutadans que tinguin precaució a l'hora d'utilitzar les plataformes online de compravenda de productes perquè sovint les fan servir estafadors.

Dos joves estafen 150.000 euros a Granollers

Aquesta setmana també han detingut dos homes per una altra estafa: els arrestats havien aconseguit robar 150.000 euros per internet des d'una botiga de Granollers (Vallès Oriental).

Els arrestats, juntament amb un col·laborador, es dedicaven a les estafes bancàries amb el mètode del phishing i actuaven conjuntament en una botiga de Granollers per blanquejar els diners que aconseguien d'aquest mètode d'estafa, a través del qual aconseguien blanquejar els diners. Els Mossos d'Esquadra els van detenir i un d'ells va passar a disposició judicial i, tot i la gravetat dels fets, va quedar en llibertat amb càrrecs.

Desarticulen un grup especialitzat en estafes per internet

Fa dues setmanes, els agents de la Policia Nacional van desarticular un grup especialitzat en estafes d'internet que, a més, havia robat la identitat de més de 40 víctimes a través de contractes de treball fraudulents. Hi ha 15 persones detingudes a Múrcia, Tarragona, Jaén, Burgos, Ciudad Real i Alacant. Els arrestats sol·licitaven dades personals a les seves víctimes amb el pretext de formalitzar un contracte de treball i, posteriorment, estafaven a terceres persones a través de pàgines de compravenda de segona mà.