Una jove de 19 anys ha estat rescatada amb vida del mar gràcies a la intervenció d'un dron, que va llançar-li dos salvavides per tal que pogués mantenir el cap a fora de l'aigua a l'espera que arribés una embarcació de rescat. Els fets han succeït a la platja de Santa Pola, a Alacant. La jove estava banyant-se al mar quan, de cop, el fort corrent marítim l'ha arrossegada mar endins, allunyant-la 300 metres de la costa. El dispositiu ha localitzat la jove en menys de 40 segons i ha acudit al seu rescat, proporcionant-li des de l'aire dos salvavides. El primer no s'ha inflat automàticament, de manera que el dron li ha llençat un segon salvavides, que sí que ha funcionat, i ha permès que la jove surés a l'aigua fins que una embarcació l'ha rescatada. El succés ha quedat enregistrat gràcies a la càmera que aquests dispositius tenen incorporada. Un cop a terra, un dispositiu de sanitaris ha atès la jove, que assegurava estar "exhausta". 

"El dron m'ha salvat la vida, estava exhausta i el corrent no em deixava sortir del mar", declara la jove rescatada

La jove, de 19 anys, es trobava nedant a la platja de Santa Pola quan un fort corrent marítim l'ha començat a arrossegar i a allunyar de la costa. En poc temps, la jove estava a més de 300 metres de la costa, lluitant per mantenir el cap fora de l'aigua i cada vegada més esgotada. Fins que ha aparegut el seu àngel de la guarda, o més aviat, el dron de la guarda, pertanyent al servei de prevenció i rescat contractat pel govern valencià. El dron ha localitzat ràpidament la jove i li ha llençat dos salvavides; el primer no s'ha inflat, fet que ha endarrerit uns segons el rescat. Afortunadament, el dron anava equipat amb un salvavides d'emergència, que ha funcionat correctament i ha ajudat a la jove a mantenir-se surant. Després de ser rescatada per l'embarcació corresponent, i atesa pels serveis mèdics de la platja, la jove ha assegurat que el dron li ha "salvat la vida", ja que estava "exhausta" d'intentar flotar i el corrent no la deixava "sortir del mar". 

La seqüència completa del rescat de la jove en dron

El rescat de la jove ha quedat enregistrat en vídeo, gravat amb la càmera que els drons tenen incorporada. El vídeo, que conté la seqüència completa del rescat, mostra l'enlairament del dispositiu i com aquest sobrevola el mar a la recerca de la noia, fins que la troba. Ella també veu i sent el dron, movent els braços perquè la vegi més ràpidament. Un cop localitzada, a 300 metres de la costa i lluitant per no ofegar-se, el dron li llança el primer salvavides. Es viuen uns segons de pànic, ja que el salvavides no s'infla automàticament, i la jove necessita alguna cosa per descansar i respirar. Afortunadament, el dron llança un segon salvavides, que funciona i permet que la noia pugui esperar l'arribada d'una embarcació que la portarà fins a la costa. Arriben dues embarcacions petites que acompanyen i porten la noia fins a terra, on els sanitaris l'ajuden a baixar i l'atenen. La resta és història, i de les que acaben bé. 

A la Comunitat Valenciana, els drons han intervingut en una vuitantena de situacions d'emergències 

Els drons són un dels dispositius utilitzats pels cossos de seguretat i els serveis d'emergències més útils, ja que arriben al lloc necessari en poc temps i permeten fer una primera intervenció que, en molts casos, és crucial per assegurar la supervivència de la persona que necessita ajuda. A la Comunitat Valenciana, en el marc del projecte "Platges Segures" impulsat per la Generalitat Valenciana, els drons han recorregut els més de 1.600 quilòmetres de costa, efectuat uns 600 vols, i han intervingut en un total de 87 situacions d'emergències, en les quals els serveis de rescat no podien actuar amb la rapidesa necessària.