Noves formes d'introduir drogues a la presó: ara per l'aire. La de Botafuegos, a Algesiras (Cadis), ha patit un nou intent d'introduir substàncies estupefaents i telèfons mòbils amb un dron. El delivery d'aquest aparell, no obstant, no va arribar a l'edifici i va caure a la terrassa d'un veí de la zona. Així ho ha denunciat el sindicat de funcionaris de presons ACAIP-UGT aquest dimecres, tot i que el succés va produir-se el dimarts, quan l'aeronau no tripulada va ser vista volant per sobre del centre penitenciari. Poc després va perdre el control i es va estavellar. L'operació de narcotràfic frustrada per un problema tècnic.

Haixix, cocaïna i dos telèfons mòbils

En caure, va ser alertada la Policia Nacional, que va localitzar el dron, el qual portava haixix, cocaïna i dos telèfons mòbils. Pel moment es desconeix la procedència de l'aparell i qui hauria estat el que el controlava amb els comandaments a distancia. Tanmateix, no és la primera vegada que intenten fer entrar un aeronau no tripulada a la presó andalusa. Segons el sindicat, la policia va detenir fa uns dies tres persones que estaven dins d'un cotxe aparcat als voltants del centre penitenciari de Port I i II, per un tema relacionats amb drons. Aparell que també va intervenir, en aquest cas amb un mòbil d'alta gamma enganxat i dos ampolles de whisky.

La tècnica dels drons per introduir material a les presons és recurrent. Així ho han alertat des d'ACAIP-UGT, que han recordat que les experiències viscudes amb aquests aparells solen produir-se un cop l'intern torna al centre després d'un permís de sortida i aprofitant la reunió amb familiars o persones properes, als quals encarreguen fer de mules tecnològiques. També han explicat que la presència de substàncies estupefaents i telèfons a l'interior del recinte penitenciari sol generar "deutes, agressions, amenaces, coaccions, extorsions i, fins i tot, són utilitzats per mantenir activitats delictives a l'exterior".