Els Mossos d'Esquadra han detingut a un home de 41 anys mentre transportava 1.243 kilos d'haixix en una furgoneta. L'individu va ser interceptat després que el passat dissabte 29 d'octubre diverses persones alertessin a la policia catalana de la presència d'uns desconeguts que descarregaven caixes d'un vehicle, de manera precipitada i a altes hores de la matinada a Sant Iscle de Vallalta (Maresme). Un acte sospitós que va fer saltar les alarmes al cos policial. Els agents es van traslladar fins al lloc on s'havia rebut l'avís. En arribat, van localitzar la furgoneta amb caixes a l'interior i, a més, van trobar més capses al pati del domicili del davant. Allà, hi havia una persona dins de la casa, que va ser arrestada com a presumpte autor d'un delicte contra la salut pública, concretament per tràfic de drogues.

L'haixix, valorat en més de 2,5 milions d'euros

Una vegada identificat el sospitós, a més de l'haixix, els Mossos d'Esquadra van escorcollar la furgoneta i van realitzar una entrada i perquisició al domicili on van ser trobades al pati les caixes que no eren a l'interior del vehicle. Els agents van trobar-hi 1.243 kilos d'aquesta substància estupefaent, repartida en caixes i bosses d'esport. A més de 48.000 euros en efectiu. Però, no obstant això, el més sorprenent és el preu que tindria aquesta droga al mercat negre actualment, segons les dades facilitades per l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior, seria de 2.552.502 euros.

Efectiu intervingut al Maresme per la policia catalana / MOSSOS D'ESQUADRA
Haixix intervingut al Maresme per la policia catalana / MOSSOS D'ESQUADRA

A la intervenció dels més de 1.200 kilos d'haixix van participar, a més dels Mossos d'Esquadra de la comissaria d'Arenys de Mar (Maresme), l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO), la Unitat Canina del cos i la Unitat d'Investigació de Premià de Mar (Maresme). La investigació continua oberta en aquests moments i no es descarten noves detencions, segons ha especificat la policia catalana en un comunicat. L'home de 41 anys arrestat va passar ahir a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia d'Arenys de Mar. El magistrat va decretar la seva llibertat amb càrrecs.