La Policia Nacional ha detingut una dona a Granada per un delicte de maltractaments. L'acusada tancava al seu pis durant llargs períodes de temps la seva àvia, de 94 anys, sense menjar ni beguda, a més de no tenir una adequada higiene. Davant d'aquesta situació, l'anciana va provar de suïcidar-se.

L'anciana no podia sortir de casa ni comunicar-se amb ningú

Els agents de la policia van rebre una alerta per part dels veïns de l'anciana, que pretenia saltar pel balcó del seu habitatge. Ràpidament, es van mobilitzar i van accedir al lloc on es trobava la dona gran i, a través del balcó del costat, van impedir que es llevés la vida. Una vegada dins del pis, van descobrir que vivia en molt males condicions. La policia es va adonar que la dona gran estava molt nerviosa i desorientada i que, encara que vivia amb la seva neta, es quedava al pis completament incomunicada i sense claus per poder sortir.

Els veïns alimentaven la dona pel balcó

Els veïns van explicar als agents que l'única manera que tenia la dona per poder alimentar-se era a través d'ells, que s'organitzaven per fer-li arribar menjar i beguda pel balcó. La víctima va explicar que creia que feia més d'una setmana que estava sola al pis, que havia caigut a terra en múltiples ocasions pel seu mal estat de salut i sense cap mena d'ajuda per aixecar-se. De fet, la policia va trobar restes de sang seca en diferents zones de l'habitatge i van observar que la casa no complia els mínims d'higiene i netedat. Més tard, el Servei de Bombers va accedir al pis, també a través del balcó, i es va encarregar de desbloquejar la porta d'entrada.

Detinguda per maltractaments

La neta, de nacionalitat espanyola, va entrar al pis insultant la seva àvia. Immediatament, va ser detinguda pels agents i en aquests moments es troba a disposició judicial acusada d'un delicte de maltractaments en l'àmbit familiar. Pel que respecta a l'anciana, va ser traslladada a l'Hospital de Traumatologia de Granada, on s'està recuperant d'aquest terrible malson.