Els Mossos d’Esquadra han detingut a Vilatenim (Alt Empordà) un jove de 28 anys per conduir sense carnet i sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Els agents el van interceptar en un control rutinari de la C-260, a l’altura de Castelló d’Empúries. En comptes d’aturar-se, el noi va escapar-se, gairebé atropellant un dels agents, i va protagonitzar una perillosa persecució fins que els agents van aconseguir detenir-lo.

Els fets han ocorregut la matinada d’aquest dissabte 25 de febrer, al voltant d’un quart de cinc. A més del conductor, al cotxe hi havia quatre nois més, tots en un evident estat d’embriaguesa. El detingut, en veure el control, es va adonar que no tenia manera de sortir-se amb la seva i que acabaria detingut. Per això, en un intent per fugir dels agents, va envestir contra un d’ells, evitant atropellar-lo de miracle, i va fugir fins a Vilatenim, on va deixar el cotxe i va intentar amagar-se.

Persecució a tota velocitat

El conductor va marxar a tota velocitat per la C-260, posant en perill la resta de conductors que hi havia a aquelles hores per la carretera. La patrulla dels Mossos que l'havia intentat aturar al control es va posar a perseguir-lo immediatament. Després d'uns 10 quilòmetres li van perdre la pista quan el cotxe va entrar en la localitat de Vilatenim. El vehicle es va esfumar entre els carrers, i els Mossos no van tenir més remei que pentinar la zona a la recerca del jove.

Després d’una estona buscant pels voltants, els Mossos van trobar el cotxe aparcat. Dins no hi havia ningú, però els agents van comprovar que el motor continuava calent, senyal que feia poc que l’havien aparcat. Els cinc joves s’havien amagat molt a prop d’on havien estacionat el vehicle, i la policia els va detenir al moment.

Positiu en alcohol i drogues

Després de detenir-los, els Mossos van sotmetre el conductor a un control d’alcoholèmia que va marcar una taxa de 0,40 mg/litre. Com també tenia símptomes d’haver consumit substàncies estupefaents, li van fer també un drogotest que va donar positiu en metamfetamines i opiacis. Després de demanar-li la documentació per imposar-li la multa pertinent, es van adonar que havia perdut tots els punts del carnet, i que realment no podia agafar el cotxe. Per tant, els Mossos d’Esquadra el van arrestar per conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues, per conduir sense el carnet i per conducció temerària.