Un nadó de només 15 mesos ha mort aquest dilluns després de ser atacat per dos pitbulls a Itàlia. El petit va perdre la vida a causa de les ferides provocades pels dos gossos de raça potencialment perillosa a la localitat italiana d'Eboli (Salern). També van ferir la mare mentre intentava rescatar-lo, pel que tots dos van patir lesions de diferent gravetat i el menor va morir poc després. Les mossegades es van produir en ple carrer, a uns 85 quilòmetres al sud de la ciutat de Nàpols, fins on es van traslladar més d'un centenar de sanitaris en rebre l'avís de l'agressió.

El petit sortia de casa seva en braços del seu oncle quan els gossos es van abalançar sobre el nen i l'hi van arrabassar de les mans, segons han apuntat diferents mitjans italians. La mare va sortir al rescat i també va resultar ferida, però la seva vida no corre perill. Els facultatius van atendre els dos lesionats al lloc, però no van poder fer res per salvar-li la vida al nadó de 15 mesos. També es va traslladar fins al lloc una dotació de Carabiners. La Fiscalia de Salern ha obert una investigació per aclarir els fets.

El propietari serà el responsable civil o penal

Sobre el cas s'ha pronunciat la principal associació de consumidors d'Itàlia, Codacons, que va demanar "en veu alta que s'adoptin mesurades per garantir la seguretat dels ciutadans i limitar el fenomen dels gossos potencialment perillosos". "Més enllà del cas concret i de la dinàmica que va provocar l'atac no hi ha dubte que existeixen races de gossos potencialment perilloses per a l'ésser humà", ha apuntat en un comunicat. Cal recordar que des del 2013 Itàlia assenyala, segons la seva legislació, al propietari com a responsable tant civil com penal dels danys o lesions causats a tercers, així com de l'educació de l'animal.