Aquest dissabte han mort dos joves de 20 i 21 anys intoxicats per monòxid de carboni en una masia de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà). Així és com han passat els fets.

Moren dos joves en una masia de l'Espluga de Francolí

Una jove de 21 anys de Montblanc (Conca de Barberà) i el seu nòvio, un noi de 22 de la Canonja (Tarragonès), van decidir anar a passar la nit del divendres al dissabte en una masia, propietat de la família de la jove, situada al camí rural de Can Borbó de L'Espluga de Francolí.

Masia Espluga de Francolí / EFE

Dos joves de 21 i 22 anys moren intoxicats per monòxid de carboni en una masia de l'Espluga de Francolí (Conca de Barberà) / EFE

Els seus amics es preocupen en veure que no responen

Aquest dissabte al matí, els seus amics, els han trucat per telèfon, però ningú responia i, en veure que anava passant l'estona i que no donaven senyals de vida, s'han començat a preocupar, ja que sabien que estaven a la masia i no entenien per què no contestaven

Cap a les 8:45, un amic de la parella ha vist que els dos joves estaven inconscients i, immediatament, ha avisat a Emergències 112, segons explica Nació Digital.

En parada cardiorespiratòria

Immediatament, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Mossos d'Esquadra s'han desplaçat fins al lloc dels fets i han trobat que els dos joves estaven a l'interior de la masia en parada cardiorespiratòria.

Mala combustió del generador elèctric

Els sanitaris han intentat fer les maniobres de reanimació cardiorespiratòria, però, malauradament, no han pogut fer res per salvar-los la vida. Els Mossos d'Esquadra s'han fet càrrec de la investigació i, encara que no descarten cap hipòtesi, tot apunta que ha estat una mort accidental provocada per una mala combustió del generador elèctric.

Els ajuntaments de l'Espluga de Francolí, Montblanc i la Canonja han emès un comunicat a les xarxes socials mostrant el seu condol pels fets i donant suport als familiars i amics de les víctimes i, a més a més, han decretat un dia de dol.