Cap de setmana dur a les platges de Catalunya: dos homes moren ofegats a les platges de Palamós (Baix Empordà) i de Badalona (Barcelonès). Un altre banyista està ferit crític pels mateixos fets a l'Escala (Alt Empordà).

Un home mor ofegat a la platja de Palamós

Dos homes han mort ofegats aquest dissabte a les platges de Catalunya. El primer cas ha passat al migdia a la cala Cap de Planes de Palamós  quan un banyista de mitjana edat ha perdut la vida al mar, per circumstàncies que s'estan investigant. Es tracta d'una platja que no té servei de vigilància.

Una altra víctima mortal a Badalona

El segon cas ha estat a la zona del Pont del Petroli de Badalona, on un home també ha perdut la vida ofegat. En els dos casos el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha desplaçat diverses unitats, però no han pogut fer res per salvar la vida dels banyistes.

Un home en estat crític a punt d'ofegar-se a l'Escala

Aquest diumenge, però, s'ha produït un tercer incident a les platges. En aquest cas els fets han passat a l'Escala (Alt Empordà) on un home d'edat avançada que ha estat a punt d'ofegar-se. En aquest cas, però, els serveis d'emergència han pogut reanimar-lo i ha ingressat en estat crític a l'hospital Trueta de Girona.

Apareix un cadàver a la platja de Sant Sebastià de Barcelona

Per si no fos poc, aquest diumenge també han trobat un cadàver a la platja de Sant Sebastià de Barcelona. En aquest cas, no ha mort ofegat i els Mossos d'Esquadra estan investigant el cas sota dues hipòtesis principals: o que ha mort accidentalment o que s'ha suïcidat, ja que no tenia signes d'haver patit una mort violenta.

Una dona de 50 anys mor ofegada a la platja de Tarragona

A Tarragona, aquest cap de setmana també ha mort una dona en les mateixes circumstàncies que els homes de Palamós i Badalona: la víctima és una dona de 50 anys que s'estava banyant a la platja del Miracle quan han passat els fets. Protecció Civil recorda la importància de prendre precaucions i banyar-se a les platges amb més vigilància per evitar accidents i morts a l'aigua.

Un altre home mor ofegat a la platja de Blanes

La setmana passada, un home de 82 anys va morir en les mateixes circumstàncies a Blanes (Selva), que va morir de manera accidental mentre estava a l'aigua. Fa un mes, a Castelló d'Empúries (Alt Empordà), un altre home d'edat similar també va morir en les mateixes circumstàncies: la víctima estava a la platja d'Empuriabrava, es va començar a trobar malament i va caure inconscient a l'aigua.