Tres persones han resultat ferides, dues d'elles en estat crític, en un incendi declarat aquest matí de dimecres en un pis de Badalona (Barcelonès). Els Bombers de la Generalitat han rebut l’avís a dos quarts de deu del matí i actualment continuen treballant en la seva extinció. El foc s'ha iniciat al carrer Quevedo número 23 de la localitat. Segons han informat fonts municipals a Efe, els ferits són dos menors de 13 i 15 anys respectivament, que han resultat ferits crítics després de precipitar-se des del cinquè pis de l'edifici per salvar-se de les flames, que s'han originat en el pis en el qual residien. El tercer ferit és un jove de 18 anys i cosí dels menors, el qual ja ha estat donat d'alta. Els dos menors continuen ingressats en estat crític, sense que hagi transcendit si el seu estat de salut evoluciona favorablement o no.  

Els Bombers han treballat en l'incendi amb vuit dotacions

Per fer front a l'incendi, s'hi han desplaçat vuit dotacions del cos de Bombers poc abans de dos quarts de deu del matí, quan han rebut l'avís. El foc estava confinat i no hi havia perill de propagació ni vertical ni horitzontal de les flames. A banda dels Bombers, en l'incendi també hi han actuat patrulles dels Mossos d'Esquadra, que han donat suport a l'equip de rescat, i s'han activat 10 unitats terrestres del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), un equip de psicòlegs per aquelles persones que requereixin la seva assistència, i un equip conjunt de SEM i Bombers. Prop de les dotze del migdia, els Bombers han comunicat l'extinció de l'incendi. 

Tres ferits, dos d'ells en estat crític, en saltar per fugir de les flames

Segons les primeres informacions del SEM, hi ha tres persones afectades. Dos menors en estat crític, que han estat traslladats als hospitals Germans Trias i Pujol i Vall d'Hebron, i una altra persona menys greu traslladada a l'Hospital Municipal de Badalona. Els dos menors han resultat ferits de gravetat després de saltar per una finestra de l'habitatge, en un intent de fugir de les flames. Segons apunta l'agència EFE, un dels menors hauria saltat per la finestra en el precís moment en què arribaven els Bombers, mentre que l'altra ho hauria fet mentre els serveis d'emergències col·locaven l'escala. Tanmateix, alguns veïns i testimonis dels fets han declarat a Metrópoli Abierta que un dels menors no hauria saltat quan arribaven els Bombers, sinó que el cos ja feia 30 minuts que treballava en l'incendi quan l'adolescent hauria decidit saltar, i que els Bombers no han desplegat l'escala a temps. 

Es desconeix l'origen de l'incendi

Segons informen fonts municipals, en el pis convivien una dona amb els seus dos fills. La mare estava treballant quan s'ha originat el foc, les causes del qual, de moment, es desconeixen. El cap de territorial dels Bombers de la Generalitat, Pep Colas, ha explicat que en arribar al lloc dels fets han vist com les flames sortien per la finestra. Tot i que han pogut extingir l’incendi de forma ràpida ha apuntat que es tractava d’un foc "intens". Paral·lelament, han vist com dues persones es precipitaven per la finestra. Pel que fa a l’estructura de l’edifici, Colas ha explicat que es troba en "perfectes condicions" i que els veïns podran tornar "sense problema".

Declaracions de l'alcalde de Badalona

Fins a la zona s'ha desplaçat l'alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, que a través del seu compte de Twitter ha assegurat que l'Ajuntament ha posat a disposició de la família i veïns afectats tots els serveis municipals. L’alcalde del municipi ha qualificat el succés de “trist” i ha afirmat que l’ajuntament s’ha posat al servei dels afectats per oferir-los acompanyament mitjançant els serveis socials.

L'alcalde també ha fet referència a la situació en la qual vivia la família. Guijarro ha dit que els dos menors convivien amb la seva mare que n'és la propietària i que els psicòlegs han atès als progenitors dels menors. Segons han pogut saber a través del relat del tercer ferit, cosí dels adolescents, en el moment de començar el foc els menors es trobaven a l’habitació de la mare. Ell ha quedat inconscient i quan ha tornat a estar-ho, després de la inhalació de fum, ja era quan els Bombers l’estaven traient del lloc. 

Guijarro també ha apuntat que la família havia estat en el cicle dels serveis socials. "Una família treballadora que intenta sortia dia a dia per tenir el millor", ha dit. "El que més preocupa ara és la situació i la vida dels dos menors, veurem com evolucionen en les pròximes hores", ha afegit, "la resta de veïns podran tornar a casa seva".