Els veïns de la urbanització Can Traver, ubicada a Bigues i Riells (Vallès Oriental), s'han endut un bon ensurt el matí d'aquest dissabte, 14 d'agost, en veure un petit incendi a tocar dels seus domicilis. Els Bombers han rebut l'avís de l'incendi a les 08:22 hores del matí, i han treballat fins a dos quarts de deu per extingir-lo. El foc no ha crescut, però la presència del fum ha obligat els veïns a confinar-se a l'interior dels seus habitatges per evitar estar-hi exposats; a més, les flames han arribat fins als jardins d'algunes cases, i ha cremat alguns vehicles. Fins a la urbanització s'han desplaçat dotze dotacions del cos de Bombers, nou de les quals encara continuen al lloc treballant en un incendi de vehicles causat pel primer foc. Les flames només han provocat danys materials, i ningú ha resultat ferit a conseqüència del foc. 

L'incendi de Bigues es considera un incendi urbà, i ha començat en una casa particular

L'incendi que aquest matí ha afectat els veïns de Bigues i Riells es considera un incendi urbà, i tot apunta que el seu origen ha estat en una casa particular, segons ha afirmat Joan Josep Galiano, l'alcalde del municipi, a Catalunya Ràdio. La principal hipòtesi compartida pel batlle és que el foc ha començat "per una espurna o per una crema de materials en una època que no toca". 

El foc ha arribat fins als patis i jardins d'algunes cases, i ha cremat vehicles

En haver-se iniciat en una casa particular, el foc s'ha estès tímidament fins a arribar als jardins i patis d'altres habitatges propers, generant algunes afectacions. Un dels patis afectats tenia vehicles i altres materials metàl·lics, que les flames han cremat ràpidament. De fet, aquest segon foc, provocat arran del primer, encara no està extingit, tot i que els Bombers continuen treballant-hi amb nou dotacions. Ara, les tasques d'aquest foc se centren a llençar escuma sobre la ferralla per tal de remullar-la i refredar-la, segons informen els Bombers a través del seu compte de Twitter. Amb tot, l'incendi ha deixat anar una gran i espessa columna de fum visible des de diversos punts; el foc, a més, ha generat neguit perquè s'ha iniciat en una urbanització boscosa, des d'on precisament es veia sortir el fum.  

Alguns veïns s'han vist obligats a confinar-se pel fum

El foc, que ha generat bastant fum, ha obligat a molts veïns de la zona a refugiar-se confinant-se dins de casa, tancant portes i finestres, per evitar respirar el fum i estar-hi massa estona exposats. Els Bombers matisen que no ha fet falta desallotjar, sinó que molts han optat per confinar-se preventivament.