Mireia, la dona de 24 anys que va segrestar un nadó a l'Hospital de Basurto de Bilbao, ha ingressat voluntàriament en la unitat de psiquiatria d'aquest mateix hospital, després que dissabte passat se la deixés en llibertat provisional. La segrestadora va presentar-se a Urgències demanant ser atesa per motius psicològics. Va haver d'esperar que es lliurés una habitació al pavelló Escuza de malalties mentals, però finalment li han assignat un llit.

La jutgessa que va portar el cas havia decretat al seu acte que no trobava indicis que fessin necessari un internament hospitalari, basant-se en l'informe mèdic presentat a l'audiència; segons els forenses especialitzats en psiquiatria, no s'havia detectat en ella un brot psicòtic agut que justifiqués l'internament. El que sí que van apreciar, però, va ser un lleuger retard que podria afectar les seves facultats.

No obstant això, l’advocat de l’acusada havia fet unes declaracions als mitjans en els quals assegurava que la seva clienta s’havia compromès a ingressar de manera voluntària en un centre, malgrat la resolució de la jutgessa.

Va treure al nen en una bossa de la compra

Els fets que se li imputen van tenir lloc el passat dimecres 19 d’octubre, quan l’acusada va colar-se en la unitat de maternitat de l’Hospital de Basurto vestida de sanitària, va emportar-se el nadó de l’habitació de la mare amb l’excusa de fer-li unes proves, i li va treure de l’hospital amagat en una bossa de supermercat.  Era el seu quart intent de segrest aquella nit, ja que havia intentat endur-se tres nadons diferents de la mateixa planta, sense èxit.

La Mireia s'hauria quedat embarassada al febrer, però va patir un avortament espontani que no va poder superar. Ho va mantenir en secret, fins i tot davant la seva família i parella, i va continuar aparentant estar encinta. Va comprar roba, joguines, etc., i va mostrar ecografies falses per sostenir  la seva mentida.

La policia la va arrestar poc després al barri de Zorrotza. Va passar dos dies a la presó i finalment va ser posada en llibertat sense mesures cautelars. La família del nadó segrestat ha declarat que demanaran una ordre d’allunyament contra ella.