La misèria humana té cara i l’encarna una dona de nacionalitat cubana de 50 anys que els darrers mesos s’ha dedicat a guanyar-se la confiança d’un home de 70 anys d’un municipi de l’Anoia Sud per robar-li tots els seus estalvis. Els Mossos d’Esquadra han pogut detenir-la, a ella i a la seva parella, un home de 38 anys de nacionalitat marroquina, que li han buidat el compte corrent en diferents transferències i peticions de diners.

L’home tenia uns estalvis de 80.000 euros que la parella li ha robat a poc a poc i que, tot i que van quedar arrestats, no s’ha pogut recuperar. Aquest dilluns van passar a disposició del jutjat de guàrdia del Martorell, el municipi dels fets és del partit judicial d’aquesta ciutat, i van quedar els dos en llibertat amb càrrecs a l’espera del judici. La víctima, un home de 70 anys que vivia sol i nacionalitat espanyola, ha quedat completament plomat i sense ni un duro al banc, segons ha pogut saber ElCaso.cat.

Sense estalvis: un descobert de 2.000 euros l'avisa de l'estafa

Les detencions són resultat d’una investigació oberta a mitjans de febrer després que els Mossos d’Esquadra rebessin la denúncia d’un veí de l’Anoia que havia estat víctima d’una estafa. Segons ha pogut saber aquest mitjà, l’home es va presentar a la comissaria per denunciar que havia rebut un avís de descobert del banc de 2.000 euros i que quan va intentar esbrinar què havia passat, havia vist que s’havien fet unes transferències que ell no havia ordenat. Els Mossos d’Esquadra van estirar el fil i van poder comprovar que qui feia els moviments de diners, havent tret gairebé 80.000 euros del seu compte corrent, era una dona que deia ser amiga d’ell.

Segons les informacions recollides pels Mossos d’Esquadra, tot va arrencar quan a final de 2021 l’home va iniciar una relació d’amistat amb una dona que havia conegut en un bar. La dona, de 50 anys, es va guanyar la confiança de l’home, i amb l’excusa que tenia dificultats econòmiques i que volia obrir diversos negocis, va anar demanant diners a l’home, que li va anar donant. Davant d’aquestes peticions, la víctima li donava diners en efectiu i, si no en tenia, anaven junts a l’entitat bancària a retirar-ne. Els Mossos han pogut confirmar que quan feia aquestes operacions bancàries la dona aprofitava per veure el codi de seguretat del compte corrent sense que ell se n’adonés. La dona mantenia una relació d’amistat amb l’home, de 70 anys, projectant una possible relació a llarg termini, fins i tot, anant a viure junts.

La dona es feia passar per amiga, i alguna cosa més, de l'home

Els Mossos d’Esquadra, del testimoni i de les converses intervingudes, no han pogut esbrinar si la dona va crear falses il·lusions a l’home sobre una possible relació sentimental, però sí que s’ha pogut provar que la dona va proposar a l’home anar a viure junts. El que també ha pogut confirmar la policia catalana és que la parella de la dona coneixia l’estafa i hi col·laborava, per quedar-se també part de l’important botí que han robat a l’home.

La dona arrestada, en col·laboració amb la seva parella, l’home de 38 anys, els dos veïns de Martorell, va arribar a fer set transferències d’uns 10.000 euros i una de més de 12.000 euros, segons consta a les diligències del cas que han portat agents de la Unitat d’Investigació de la comissaria d’Igualada. Dijous i divendres passat els Mossos d’Esquadra els van detenir i els van passar a disposició judicial del jutjat de guàrdia de Martorell, que els van deixar en llibertat amb càrrecs, acusats d’un presumpte delicte d’estafa.