La Guàrdia Civil ha detingut aquest dimarts a la tarda un home de 55 anys acusat d'haver assassinat a punyalades una dona de 49 enmig del carrer al municipi de Dalías (Almeria). Els fets han tingut lloc al voltant de tres quarts de set, que és l'hora a la qual els serveis d'emergència rebien l'avís que una dona havia estat greument ferida per arma blanca als voltants de la plaça Plazas de Olmo. Patrulles de la Policia Local, de la Guàrdia Civil, així com ambulàncies del 061 s'han desplaçat fins a l'escena del crim, però els sanitaris no han pogut fer res per salvar la vida de la víctima. 

El detingut tenia una ordre d'allunyament 

Segons fonts policials, víctima i agressor es coneixien, però no mantenien una relació, per la qual cosa s'ha descartat immediatament que es tracti d'un cas de violència de gènere. No obstant això, l'arrestat tenia una ordre d'allunyament de la dona, ja que havia intentat matar-la anteriorment, calant foc al seu habitatge. L'home seria un client habitual del bar que regentava la víctima, i l'enfrontament hauria sorgit després que la víctima es negués a atendre'l per haver acudit a l'establiment drogat

L'apunyalament mortal s'ha produït quan la víctima estava de camí a una festa d'aniversari amb alguns dels seus familiars, que no han pogut fer res davant l'atac de l'home, inesperat i molt violent. Després d'apunyalar-la, el sospitós ha fugit del lloc, però la policia li ha trobat poc després, al voltant de dos quarts de nou del vespre, i li ha detingut acusat d'homicidi. La investigació continua en curs, mentre els agents interroguen l'arrestat a comissaria. 

Per la seva part, l'alcalde de Dalías, Francisco Lirola, ha explicat que la víctima i la seva família són molt coneguts a la localitat, ja que la dona acostumava a "col·laborar en totes les coses que es fan al poble". També ha assegurat que està "molt pendent" dels familiars de la difunta, i que els portaveus municipals es reuniran per fer una declaració institucional de condemna.