La Beatriz és una dona que ha matat a punyalades el seu marit i que després s'ha suïcidat tirant-se pel terrat a Barbate (Cadis).

La víctima mortal és un artista popular a Andalusia

Els fets van passar el diumenge a Barbate, un municipi a prop de Cadis, concretament al carrer número 20 de l'avinguda Atlàntic. Per causes que encara s'estan investigant, Beatriz R., presumptament, va matar a punyalades al seu marit, Ramón C.T., un conegut artista andalús.

Beatriz y Ramón / Redes sociales

El Ramón era un home de 73 anys que presumptament ha estat assassinat per la seva dona, que després es va suïcidar / Xarxes socials

El Ramón C.T., de 73 anys, era de Ceuta, però feia temps que vivia amb la seva dona a Barbate. Tot i que inicialment va estudiar enginyeria i magisteri, el Ramón era reconegut en el món de l'art i, de fet, va ser professor a l'Escola de Belles Arts de Sevilla. En l’àmbit professional, era un gran artista i havia exposat les seves obres als Estats Units, a Alemanya, a Cuba, al Japó i a l'Argentina.

La Beatriz va matar el seu marit a punyalades

La Beatriz R., igual que el Ramón, també era professora, en aquest cas, d'Educació Infantil, i estava jubilada. Es va suïcidar després de, presumptament, haver matat el seu marit a cops i punyalades. El Ramón anava en cadira de rodes i tenia una minusvalidesa física molt gran i no es va poder defensar de l'agressió mortal de la seva dona.

De moment, es desconeixen les causes per les quals la Beatriz hauria assassinat el seu marit i, segons explica El Español, fa mesos li haurien diagnosticat un una malaltia amb el pas de les setmanes, se li hauria agreujat. Tot i que la Guàrdia Civil no descarta cap hipòtesi, pensen que podria haver-lo matat per "no deixar-lo sol" si la seva presumpta malaltia continuava empitjorant.

Hipòtesi plantejada per la Guàrdia Civil

No obstant això, presumptament, la dona l'hauria matat a cops i punyalades, fet que entra en contradicció amb la hipòtesi plantejada per la Guàrdia Civil, ja que si l'hagués matat per "no deixar-lo sol", no hauria emprat aquesta violència.

Tot i que les proves mèdiques que s'havia fet la presumpta assassina indicaven que tenia indicis de patit un càncer de pulmó i un altre d'úter, encara no havia rebut els resultats i els estava esperant. Segons els veïns de la zona, la Beatriz i el Ramón tenien un fill en comú que tenia problemes amb les drogues i que, per tant, quan ella faltés, ningú podria cuidar del seu marit.

La Beatriz tenia la síndrome del cuidador

Segons expliquen els veïns de Barbate a El Español, la Beatriz tenia la síndrome del cuidador, que és el desgast tant físic com psicològic que pateixen les persones que han d'estar constantment cuidant a una persona malalta o amb dependència, com era el cas del Ramón. La Guàrdia Civil ha obert una investigació i està intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets.