Aquest divendres a la tarda una dona de 45 anys es llençava per la finestra des d'un cinquè pis d'un edifici situat al carrer Augusto Junquera número 30 d'Oviedo. En arribar, la Policia Nacional no només va trobar la víctima, ferida de gravetat, estesa a la terrassa de l'habitatge de la primera planta, sinó també el cadàver d'una altra dona, d'uns 80 anys i mare de la primera, qui, segons tots els indicis, feia dies que estava morta. La investigació de la policia espanyola no descarta cap hipòtesi, però la teoria que té més força és la d'un homicidi amb posterior intent de suïcidi. 

Mare i filla tenien una turbulenta relació 

Segons els veïns de les dues dones, mare i filla discutien sovint, amb forts crits que es podien sentir fins i tot al carrer. Alguna vegada, aquestes baralles arribaven al punt que la dona més jove feia fora a l'octogenària i tancava amb clau perquè no pogués entrar; en moltes ocasions, l'anciana acabava passant la nit a casa d'un veí que la recollia del carrer. Així i tot, ningú s'imaginava que la cosa podria acabar en un assassinat.

I és que el cadàver de la dona presentava signes evidents de violència, tot i que la causa exacta de la mort no ha transcendit. Agents de la Policia Judicial i de la Científica van treballar durant tota la tarda d'ahir divendres per recavar proves que poguessin posar llum sobre què va passar entre mare i filla perquè l'anciana acabés sense vida i la seva filla precipitant-se al buit diversos dies després d'haver matat, presumptament, la seva pròpia mare. 

La filla, en estat greu a l'hospital

La filla de la dona morta va llençar-se pel celobert de l'edifici, i va acabar impactant a la terrassa interior del primer pis. Quan van arribar els serveis d'emergències, la van trobar amb diverses fractures, però encara conscient. Ràpidament, la van evacuar en UVI mòbil a l'Hospital Universitari Central d'Astúries, on continua ingressada en estat molt greu. Malgrat que la investigació està centrat en un possible homicidi, a hores d'ara no consta que la dona hagi quedat detinguda pel presumpte assassinat de la seva mare.