Agents de la Guàrdia Civil han detingut a Figueres (Alt Empordà) dos homes acusats d'haver intentat assassinar un empresari de València el passat mes de desembre. De la mateixa manera, un altre home i una dona han estat també arrestats a la localitat valenciana de Sollana. Tots quatre, de nacionalitat colombiana, formaven un grup de sicaris que havia rebut l'encàrrec de posar fi a la vida d'aquest home, un treball que van acceptar pel mòdic preu de 30.000 euros. La meitat d'aquesta suma ja la van cobrar per avançat, però, com que no van poder completar l'assassinat, la resta va quedar pendent de pagament. 

La investigació policial va iniciar-se després que al desembre un home denunciés haver estat víctima d'un intent d'assassinat. Segons les seves declaracions, dos homes muntats en una moto es van apropar a ell mentre aparcava davant del seu negoci, i van obrir foc. La víctima va poder escapar, i va acudir a la comissaria de la Guàrdia Civil de Puçol. 

Tenien pendent completar l'encàrrec 

Durant els mesos posteriors a la denúncia, els agents de la Benemèrita van poder esbrinar que l'atemptat contra la vida d'aquest empresari l'havien planejat i dut a terme entre quatre persones. Els sicaris havien seguit tots els moviments de la víctima durant els tres mesos anteriors a l'atac i, quan s'havien assegurat de tots els seus horaris i costums, van decidir assassinar-lo. No ho van aconseguir, però, i durant tot l'estiu han estat esperant el moment oportú per finalitzar el treball i poder cobrar la resta dels diners. 

Les perquisicions dels investigadors van concloure amb cinc entrades i escorcolls a domicilis de Figueres i Sollana. A l'interior dels habitatges van trobar dues pistoles, un plànol del municipi de Puçol, la moto amb la qual van cometre el primer intent d'assassinat, així com un cotxe que els altres dos membres havien fet servir per donar cobertura als tiradors. 

Després de detenir els quatre sicaris, el jutge de guàrdia de Massamagrell ha decretat presó preventiva pels tres homes, acusats dels delictes d'assassinat en grau de temptativa, pertinença a grup criminal i tinença il·lícita d'armes, mentre que la dona ha quedat en llibertat provisional amb càrrecs pels delictes de pertinença a grup criminal i tinença d'armes.