Els Mossos d'Esquadra han detingut una jove de 25 anys qui, durant el darrer any, s'ha dedicat a empadronar immigrants de manera il·legal a canvi de diners. En concret, està acusada els delictes d'usurpació d'estat civil, falsificació documental i contra els drets dels ciutadans estrangers per haver facilitat el padró municipal fins a tretze persones en quatre domicilis diferents d'Anglès (Selva). Ho feia amb contractes de lloguer fraudulents en els quals constaven les dades d'altres persones que no tenien ni idea que els havien robat la identitat. 

La investigació va arrencar a mitjans del passat any quan els agents de la Unitat d'Investigació Criminal de la comissaria de Santa Coloma de Farners van tenir coneixement que una dona podria estar empadronant persones estrangeres de manera il·legal en diferents pisos del municipi d'Anglès. Amb aquestes sospites van fer les indagacions pertinents, esbrinant que s'havien firmat fins a tretze contractes de lloguer fraudulents en quatre habitatges diferents, amb dades de gent nacional que no vivia ni mai havia viscut a la localitat, i eren completament aliens als fets il·legals. 

L'objectiu: aconseguir els permisos de residència 

A banda de les persones la identitat de les quals aquesta jove havia robat per falsificar els lloguers, també van veure's afectats els veïns que realment hi vivien en aquests pisos, i que tampoc sabien que als seus domicilis hi constaven empadronades més persones. La investigació policial va revelar, a més, que la dona s'emportava una important quantitat de diners per fer-los aquest tràmit, gràcies al qual els immigrants aconseguien accelerar els processos per aconseguir els permisos de residència

A més a més, com constaven com a empadronats a Anglès, podien sol·licitar diferents ajudes socials i sanitàries, a la qual cosa, d'altra manera, no haurien pogut tenir accés. Després de comprovar aquests fets, la jove, que ja comptava amb diversos antecedents, va ser detinguda per la policia catalana i posada a disposició del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners. La investigació, però, continua en marxa, i els Mossos no descarten més detencions en els propers dies.