Cop contra una organització d'empadronaments fraudulents a estrangers en situació irregular a la ciutat de Girona. La Policia Nacional ha detingut un home que s'encarregava de fer la corresponent gestió a diferents domicilis del municipi i aconseguia empadronar immigrants il·legals arribats des d'Àfrica, tenint més de deu habitatges per aquest ús. L'arrestat captava persones a l'estació d'autobusos de la localitat, principalment ciutadans marroquins i algerians sense papers, per després anar a diferents centres cívics pertanyents a l'ajuntament. 

La gran varietat de centres cívics de l'Ajuntament de Girona va ser un dels avantatges que l'home va aprofitar per no ser reconegut. Així va aconseguir domicilis aprofitant-se d'altres ciutadans amb problemes econòmics, els quals acceptaven un petit percentatge dels beneficis per empadronar aquestes persones vingudes del nord d'Àfrica, falsificant contractes de lloguer. El cap d'aquest entramat cobrava entre 500 i 800 euros pel servei d'empadronaments a aquells immigrants sense papers arribats del Marroc i Algèria, amb l'objectiu d'aconseguir els drets de ciutadà de la Unió Europea. Però no acabava aquí la cosa, perquè, a més, s'encarregava de concertar matrimonis fraudulents per un mínim de 5.000 euros.

Detenen "el jefe" i investiguen els matrimonis de conveniència

A la ciutat de Girona era conegut com "el jefe", pels nombrosos contactes que tenia i la varietat de serveis que oferia a canvi de diners per regularitzar de forma fraudulenta la situació dels immigrants sense papers arribats al municipi recentment. La investigació ha conclòs amb la detenció del responsable i líder d'aquesta organització delictiva per part de la Policia Nacional, tot i que també ha comptat amb la col·laboració de la Policia Municipal de Girona. En aquests moments, segueixen les indagacions en el que respecta als matrimonis de conveniència per un mínim 5.000 euros i els agents del CNP (Cos Nacional de Policia) no descarten nous arrestos els pròxims dies.