La Policia Municipal de Bilbao ha detingut un home, de 44 anys, després que aquest els truqués confessant haver matat la seva dona, de 45, en un bar del barri de San Francisco de la capital biscaïna. Segons el diari local El Correo, el detingut hauria matat la víctima de diverses ganivetades dins de la Taberna Hilargi durant una discussió. Els agents de la Municipal han posat l'arrestat a disposició de l'Ertzaintza per tractar-se d'un homicidi, i s'ha obert una investigació per esclarir els fets.

L'Ajuntament de Bilbao ha activat el protocol per a casos de violència de gènere i l'alcalde, Juan Mari Aburto, ha traslladat la seva solidaritat a la família de la víctima i ha demanat una "actuació contundent de la justícia perquè sigui exemplar i també exemplaritzant". Per la seva part, la Diputació Foral de Biscaia ha expressat en un comunicat la seva determinació per a "erradicar tot signe de violència cap a les dones" i ha assegurat que és menester "combatre els abusos del masclisme en tots els àmbits, des del privat fins al públic, sense descuidar cap àrea d'actuació".

Una dona assassinada pel seu marit al Vallès Occidental

El matí del dilluns els Mossos d’Esquadra detenien un home de 69 anys per haver matat presumptament la seva dona, de 88, a Santa Perpètua de Mogoda (Vallès Occidental). A les 6:45 del matí del dia de Sant Esteve, els agents de la policia catalana trobaven el cos sense vida d’una dona a l’interior del seu pis de l’avinguda Mossèn Jacint Verdaguer. El cadàver presentava signes de violència així com ferides provocades per arma de foc.

Els agents de la policia van detenir immediatament el seu marit; de fet, havia estat ell mateix qui els havia trucat confessant el crim. L'endemà del succés l'Ajuntament de Santa Perpètua va decretar un dia de dol oficial així com un minut de silenci al migdia a la plaça de la Vila. Per la seva part, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha expressat el seu rebuig a l'ocorregut a través del seu compte de Twitter: "L'assassinat d'una dona a Santa Perpètua ens colpeja durament avui". La xifra de dones assassinades per les seves parelles aquest 2022 a Catalunya ha pujat fins a dotze.