Aquest dilluns el jutjat de primera instància número 6 de Barcelona va ordenar un desnonament al centre de Barcelona, en un pis de la cantonada del carrer Urgell amb la Gran Via, al centre de la capital de Catalunya. La comitiva judicial va presentar-se a l’hora i el dia acordat per executar el desnonament que s’havia ordenat judicialment, una de les desenes que es fan cada dia a Barcelona i arreu del país.

Segons ha pogut saber ElCaso.cat, ningú va respondre al timbre. La comitiva judicial no va rebre cap mena de resposta. La informació era que hi havia una dona de 56 anys. Després de seguir insistint, la comitiva judicial va activar un servei de serralleria per obrir la porta. A l’interior del pis, al lavabo de la finca, es va trobar el cadàver de la dona. No en tots els desnonaments hi participen els Mossos d’Esquadra i és la comitiva judicial qui el duu a terme, fet que va obligar als representants del jutjat en activar una patrulla dels Mossos d’Esquadra

Va deixar de pagar el lloguer a una fundació privada

La policia catalana va obrir una investigació per aclarir els fets i van confirmar, amb les primeres diligències i segons ha pogut saber ElCaso.cat, que la dona s’havia llevat la vida. La dona es va suïcidar, penjant-se al lavabo, abans de ser desnonada. No ha transcendit quan va ser la que la dona va decidir posar punt final a la seva vida, però els veïns han explicat que no feia molt de temps que l’havien vist. Les proves forenses hauran de confirmar que la dona de 56 anys es va suïcidar. A hores d’ara tampoc es coneixen més detalls del procés judicial que va acabar amb el desnonament i, de retruc, amb la mort d’aquesta veïna de Barcelona al bell mig de la ciutat, a la cantonada del carrer d’Urgell i la Gran Via de les Corts Catalanes. 

La dona, de nacionalitat estrangera, vivia en un pis propietat d’una fundació privada de la ciutat. La dona, després de quedar-se sense parella i sense feina, va entrar en una depressió i va deixar de pagar el lloguer. La fundació va presentar la demanda i va iniciar el procediment de desnonament. Els veïns asseguren que la dona no va veure altra sortida abans de quedar-se al carrer.

Més suïcidis abans de desnonaments

Just fa un any, el maig de 2022, un home també es va llevar la vida abans de ser desnonat al Bon Pastor, a Sant Andreu, d’un pis de l’Ajuntament de Barcelona, que el van demandar per “fer ús indegut de l’habitatge social públic”, va assegurar en aquell moment l’equip de govern d’Ada Colau. L’home es va suïcidar mentre uns operaris canviaven el pany de la casa on havia viscut els darrers anys i que havia deixat de pagar-ne el lloguer. Aquest 2023, al barri de Porta, una comitiva judicial també va executar un desnonament a una persona que havia amenaçat de llevar-se la vida si ho acabaven fent. Més enrere cal mirar per trobar també un altre cas a la ciutat. L’any 2021 un home es va llençar pel celobert de casa seva quan la comitiva judicial va entrar per la porta.