La Guàrdia Civil ha detingut diverses persones per la mort violenta dels tres membres d'una mateixa família, un matrimoni i la seva filla, que van aparèixer sense vida en apagar l'incendi d'un habitatge a la localitat de Chiloeches, a Guadalajara, aquest dissabte. Malgrat que les autoritats han confirmat les detencions, no s'ha esclarit quin és el nombre de persones arrestades ni quina és la vinculació que tenien amb les víctimes. Durant les primeres hores d'investigació, els treballs s'havien centrat en l'entorn de la família i en recórrer els últims passos del fill que va sobreviure, que va ser qui va alertar els cossos policials de la tragèdia.

El noi va trucar als serveis d'emergències cap a dos quarts de quatre de la matinada i quan els bombers van apagar les flames es van trobar un home de 52 anys i la seva dona, de la mateixa edat, així com la seva filla de 22 anys, morts al menjador. Els tres cossos presentaven ganivetades i la Guàrdia Civil va obrir una investigació per esclarir que havia passat. La principal hipòtesi era que algú els havia matat i havia calat foc a la casa per eliminar proves. Es va començar a indagar sobre l'entorn de la víctima i es va revisar els darrers moviments del fill. També de l'exparella de la filla, que tenia una ordre d'allunyament sobre ella.

Dos dies de dol a Chiloeches

Els fets van provocar una gran commoció a la localitat de Chiloeches, on es van decretar dos dies de dol oficial i es van suspendre tots els actes programats per aquest cap de setmana, entre ells alguns previs a la festa de San Marcos que se celebra a la localitat. Malgrat que la família no era originària del poble, feia més de 20 anys que s'hi havien instal·lat i els fills hi estudiaven i hi havien viscut pràcticament tota la vida. Aquest diumenge, un centenar de veïns s'ha concentrat a les portes de l'Ajuntament per recordar-los i guardar un minut de silenci en la seva memòria.