Un home de 43 anys va ser tirotejat el passat 3 de maig davant d'un complex residencial a tocar de la M-30 de Madrid. Des d'una de les finestres de l'edifici, algú va obrir foc contra ell i tres persones més que l'acompanyaven, sense aconseguir ferir-los. Els veïns van alertar dels trets al voltant de dos quarts de dues del migdia, i els serveis d'emergències van activar una patrulla de la Policia Municipal que es va desplaçar fins al carrer Félix Rodríguez de la Fuente, al districte de Moratalaz. En un gir inesperat, els agents van descobrir que en aquell edifici hi vivia l'exdona del blanc dels trets, que havia trencat una ordre d'allunyament. Per aquest motiu, el van detenir. 

L'escenari d'aquest incident era El Ruedo, un enorme bloc de 350 habitatges que s'ha convertit en l'epicentre de conflictes i violència de la zona. D'un dels pisos va baixar l'exdona de l'home tirotejat, i va explicar als policies que tenia una ordre d'allunyament d'ella de mil metres i que l'havia trencat aquell dia per anar a matar-la. I és que, moments abans que comencessin els trets, el detingut i els seus companys, que van escapar després que la primera bala impactés contra el seu cotxe, havien estat llençant amenaces contra la dona a plens pulmons, buscant-la, segons ha avançat l'ABC

Fa deu anys va intentar matar el seu germà 

Els agents van identificar l'home i van comprovar que allò que explicava la dona era veritat. Ella apareix al registre VioGèn en grau de protecció especial, mentre que l'home és un expresidiari que va estar quatre anys entre reixes per haver intentat assassinar el seu germà, la seva dona i els quatre fills de la parella. Ho va fer en plena M-30: va disparar contra el cotxe del germà mentre conduïa, i va provocar un accident del qual, afortunadament, els passatgers de l'altre vehicle van sortir-ne il·lesos. 

Pel que fa a l'autor dels trets contra el detingut, la Policia Municipal no va trobar-ne ni rastre. Només van poder recuperar una bala que es va quedar encallada en el capó del cotxe de l'home, que va ser acusat d'un delicte de trencament de mesura cautelar.