El Club 77, ubicat a Sídney (Austràlia) ha canviat la seva política sobre la seguretat i assetjament i ha anunciat noves normes en la seva discoteca. El club expulsarà del local les persones que siguin sorpreses mirant a algú sense el seu previ consentiment. Amb aquesta nova mesura, l'intent de cridar l'atenció per lligar en una discoteca s'ha acabat.

Una nova manera de lligar amb persones

Segons ha explicat la discoteca en un comunicat a través de les seves xarxes socials, si algú acudeix al local de lleure amb intencions de lligar, haurà de començar a fer-ho amb un consentiment verbal per part de l'altra persona. Qualsevol mirada sense aquest previ consentiment serà sancionada. A més, per tenir-ho tot sota control, els responsables del Club 77 han contractat un equip de seguretat, que aniran uniformats amb una armilla de color rosa per ser distingits dels altres i estaran disponibles durant tota la nit per gestionar les queixes i preocupacions dels assistents.

Polèmica per la decisió de la discoteca

Encara que aquest comunicat ha estat aplaudit pels que freqüenten el local de lleure, també hi ha usuaris que no comparteixen aquest acord i també han volgut deixar-ho per escrit. "Que descansi en pau la interacció social", "L'estupidesa d'aquestes normes garantirà que els únics clients que assisteixin a aquest club siguin la generació millenial", "Heu d'estar fent broma. Llavors, si mires a algú per accident, podrien fer-lo fora" són alguns dels comentaris dels clients en xarxes socials.

Educar en una actitud més respectuosa, l'objectiu de la discoteca

"Desafortunadament, el club ha comptat amb algunes persones que no comparteixen els nostres valors i ètica respecte a la cultura, el consentiment i l'assetjament", comença el comunicat que ha publicat l'equip de la discoteca en el seu compte d'Instagram. Tanmateix, asseguren que "la creació d'un espai segur va més enllà de la implementació de pràctiques per fer front als incidents després que hagin passat" i és per això que se senten obligats a "educar els nous assistents i ajudar-los a comprendre el que es considera un comportament inacceptable dins del lloc i en la pista de ball".

El local expulsarà els clients

En el comunicat, la discoteca ha deixat bé clar que qui no compleixi la nova normativa, serà expulsat del local: "Si rebem informes de qualsevol comportament que hagi fet que algú se senti incòmode, la persona denunciada serà retirada del local i es trucarà a la policia".