Agents de la Policia Nacional d'Eivissa han detingut un empresari espanyol de 72 anys d'edat, acusat de dos presumptes delictes d'abús i assetjament sexual a una de les seves treballadores. L'empleada, una jove de 17 anys i, per tant, menor d'edat, va denunciar els fets dimarts passat 26 de juliol, al·legant que durant l'acompliment de la seva jornada laboral se sentia molt incòmoda per l'actitud del seu superior, qui feia comentaris sobre el seu físic i la seva forma de vestir, arribant fins i tot a tocar el gluti de la menor. Després d'una breu investigació, els agents de la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) van detenir l'home dimecres passat.

L'acusat ha passat a disposició judicial del Jutjat d'Instrucció en funcions de guàrdia al llarg del dia d'avui, dijous 28 de juliol. No obstant això, el magistrat finalment ha decretat la llibertat per a l'acusat, sense que hagi transcendit si es tracta de llibertat amb càrrecs, ni si la investigació continuarà endavant.

La jove va denunciar el seu superior per l'actitud obscena i inapropiada que tenia amb ella

La menor, de 17 anys, treballava per a l'empresa de l'acusat, un home de 72 anys, si bé no ha transcendit quant temps portava la noia treballant allà, ni si el comportament obscè i inapropiat denunciat per la jove era recent o feia mesos que es perpetrava. En tot cas, la noia es va presentar a les dependències policials de la ciutat d'Eivissa per denunciar que, durant la seva jornada laboral, el seu superior la incomodava amb comentaris obscens sobre el seu físic i la seva forma de vestir. En una ocasió, l'individu, presumptament, va arribar a donar tres palmellades al gluti de la víctima.

L'UFAM va investigar l'empresari, que va acabar detingut

Després d'interposar la jove treballadora la denúncia contra el seu superior pels presumptes delictes d'abús i assetjament sexual a una menor, la Unitat d'Atenció a la Família i Dona (UFAM) va realitzar una breu investigació, que va culminar l'endemà, dimecres passat 27 de juliol, amb la detenció de l'individu com a presumpte autor dels delictes descrits. L'home ja ha quedat en llibertat, i ara per ara es desconeix quina direcció seguirà la investigació, ni si la denunciant mantindrà l'acusació. En el cas d'avançar, l'acusat podria enfrontar-se a una pena màxima de presó de cinc a set mesos, o bé a una multa de deu a catorze mesos, en haver comès, presumptament, el delicte d'assetjament sexual aprofitant-se de la seva situació de superioritat laboral, ja que l'home era el cap de la menor.

Què fer si es pateix d'assetjament sexual en la feina?

En el cas que una dona, tingui l'edat que tingui, pateixi una situació d'assetjament i abús sexual en l'àmbit laboral, és necessari que, en la mesura possible, ho comuniqui a les persones corresponents dins de la mateixa empresa (la persona encarregada d'igualtat, a Recursos Humans, etcètera); totes les empreses estan obligades a tenir un protocol que empari les víctimes en el cas que es doni una situació d'aquest tipus. Aquest tipus de delictes estan expressament prohibits per la Llei Orgànica 3/2007, de 22 de març. Si s'és víctima d'un delicte d'assetjament sexual o per raó de sexe en l'àmbit laboral, el Ministeri d'Igualtat insta les afectades a contactar al telèfon 900191010, o al correu inmujer@inmujeres.es, el servei d'informació i assessorament de l'Institut de les Dones. Alhora, també és recomanable presentar una denúncia en comissaria o jutjat de guàrdia, una demanda al jutjat social, una altra davant d'Inspecció de Treball i Seguretat Social, tramitar una queixa a través dels canals de la mateixa empresa i, finalment, recopilar totes les proves possibles.