La Secció Quarta de l'Audiència de Tarragona jutja a porta tancada l'exdirigent del Partit Popular a Tarragona Miguel Ángel López Mallol, per un delicte d'abusos sexuals a una nena de 10 anys, segons fonts jurídiques.

Abús sexual a una de menor de 10 anys

El fiscal demana deu anys de presó per l'acusat, que va ser secretari general del PP de Tarragona, diputat al Parlament, regidor a l'Ajuntament de Reus i diputat provincial.

El judici va començar ahir, segons avança el Diari de Tarragona, amb l'enregistrament de la declaració feta al seu dia per la nena sobre els fets, succeïts entre el 9 de desembre de 2015 i el 8 de gener de 2016.

Mossos d'Esquadra / Mossos d'Esquadra

Mossos d'esquadra / @mossos

Segons aquest relat, l'acusat va tocar la menor al sofà de casa seva i va cessar en entrar la seva dona a la sala d'estar. Després va dir a la nena que no expliqués res a ningú.

Així doncs, la víctima no va explicar llavors l'ocorregut, però va escriure una nota en la qual explicava els fets i assegurava que havia d'explicar-ho perquè no tornés a succeir. L'acusat, però, va negar els fets.

Recta final per a la sentència

Tal com apunta el Diari de Tarragona, el ministeri públic inicialment demanava vuit anys i mig de presó però ha canviat la petició, fet que ha comportat l'ajornament del judici, també a petició de la defensa.

Juicio juez martillo

Recta final per conèixer la sentència del cas Miguel Ángel López Mallol / Arxiu

A més de la pena de deu anys de presó, el fiscal demana 6.000 euros en concepte de responsabilitat civil i que l'acusat no pugui apropar-se a menys de 300 metres de la víctima ni pugui comunicar-se amb ella de cap manera.

Finalment, demana que no pugui exercir cap activitat professional que comporti contacte amb menors d'edat durant 13 anys.

El judici, segons ha informat a Efe el seu advocat defensor, Tomás Gilabert, acabarà d'aquí a deu dies i el lletrat, que demana l'absolució, ha mostrat el seu "absolut convenciment" de la "innocència" de Mallol.

Detenen un exregidor del PP per narcotràfic: 15 milions confiscats

Succés de circumstàncies similars, pel que fa al transfons polític. El pasat mes de juliol, un exregidor del Partit Popular -PP- d'Algesires (Cadis), Segundo Ávila, va ser un dels 23 detinguts en una operació de la Guàrdia Civil contra una organització internacional de tràfic de cocaïna, en la qual van ser intervinguts 15 milions d'euros, la quantitat més important de diners en efectiu confiscada d'una xarxa de narcotràfic.

L'organització objectiu de l'actuació era una xarxa dedicada al tràfic de cocaïna mitjançant la seva introducció en contenidors a través del port d'Algesires. Ávila va ser el regidor delegat de Platges de l'equip de govern del consistori d'Algesires durant el passat mandat municipal (2015-2019).