Les relacions personals en l'àmbit laboral poden ser summament complicades i, en alguns casos, extremadament costoses. Un cas que ha sacsejat a una de les multinacionals més importants del món és el protagonitzat per Steve Easterbrook, exdirector executiu de McDonald's.

McDonald's és una de les empreses més importants del planeta i la gran líder destacada en un sector tan competitiu com és la del menjar ràpid. Té una quantitat enorme de franquícies a molts països i cada any augmenten la seva presència amb nous restaurants.

Com en totes les empreses, en McDonald's hi ha un codi de conducta que han de complir tots els seus empleats. Teòricament, l'han de complir els directius i els que treballen preparant alguns dels famosos plats d'aquesta empresa multimilionària.

Què ha passat amb Steve Easterbrook?

L'any 2015 Steve Easterbrook es va convertir en el director executiu de McDonald's després de comandar les accions de la marca al Regne Unit i al nord d'Europa. Va aconseguir treballar d'una forma molt eficient i l'entitat va presentar grans ingressos amb ell al comandament.

Malgrat que en l'àmbit econòmic va demostrar ser un treballador ideal, va tenir problemes en trencar el codi de conducta de l'empresa. Ja que va tenir una relació personal amb una empleada de McDonald's, una cosa totalment prohibida per la companyia.

El 2019 van decidir acomiadar Steve Easterbrook de McDonald's, encara que va rebre una quantitat enorme de diners pels seus anys en l'empresa. Ni més ni menys que 42 milions d'euros com a indemnització.

La demanda de McDonald's

El 2020 l'empresa va demandar Easterbrook per haver mentit en les seves declaracions. Des de l'empresa sabien que no havia tingut relacions sentimentals amb una persona, hi havia més implicades. Segons la investigació l'anglès va tenir relacions sexuals fins i tot amb tres empleades.

A més, aquestes tres empleades van tenir un tracte preferent per part d'Easterbrook en ñ'àmbit empresarial. L'exdirector executiu li va donar a una d'aquestes dones opcions sobre unes accions per valor de centenars de milers de dòlars.

Mcdonalds EP (2)

Restaurant McDonald's / Europa Press

No va anar l'únic que van descobrir des de McDonald's. L'executiu utilitzava el seu compte de correu electrònic empresarial per enviar i rebre fotos i vídeos sexuals. Els arxius eren enviats a aquestes treballadores de l'empresa.

McDonald's va aconseguir que l'acomiadament fos considerat "per causa justificada", així que va recuperar la indemnització de 42 milions que li havien lliurat a Steve Easterbrook. En total l'acomiadat haurà de tornar a l'empresa una quantitat propera als 93 milions d'euros.