Un diplomàtic de l'ambaixada de l'Iraq a Madrid ha estat víctima d'un atracament en ple carrer aquest divendres. L'home havia sortit del consolat per treure diners del banc, que va dipositar en un maletí. L'atracador, o atracadors, li van punxar una de les rodes del cotxe i, aprofitant el moment que es va baixar per canviar-la, li van sostreure el maletí amb els 2.600 euros i altres 1.100 dòlars que acabava d'agafar del banc, així com diversos documents i les claus de les caixes fortes de l'ambaixada.

El robatori va ocórrer el passat divendres al migdia al carrer Arturo Soria de Madrid, segons ha informat el diari El Mundo. A hores d’ara la Policia Nacional està investigant el robatori, i la seva principal hipòtesi és que es tracta d’un grup organitzat que vigilen diversos caixers automàtics de la ciutat per atracar a les persones que consideren que han tret una quantitat considerable de diners.

Atracat amb el mètode peruà

Segons el relat de la víctima, va sortir de l’ambaixada al voltant del migdia del divendres i va anar directament a la seva sucursal bancària per extreure els diners. Mentre feia la transacció, va deixar el cotxe aparcat a només uns metres del caixer, i no va observar ningú sospitós pels voltants. En arrencar el vehicle es va adonar que tenia una roda punxada, i va tornar a aparcar per canviar-la.

Segons la policia, els lladres van aprofitar mentre el diplomàtic estava distret al caixer per punxar-li la roda, conscients que no podria marxar i que segurament baixaria per canviar la roda, sense tancar les portes del cotxe. Aquesta tècnica es coneix com el “mètode de la punxada” o “mètode peruà”. Les víctimes d’aquest tipus d’atracament solen ser treballadors i representants de joieries; els delinqüents els solen seguir prèviament per després fer-se amb les mostres de joies que porten.

Ningú va veure res

Tal com va assegurar el diplomàtic, ni quan estava davant el caixer ni quan va baixar del cotxe per canviar la roda va veure ningú. De fet, es va adonar del robatori perquè, de cop, la porta del copilot estava oberta de bat a bat. Però dels lladres, ni rastre. La víctima havia aturat el cotxe en una benzinera, i la Policia Nacional ha demanat les imatges de les càmeres de seguretat per veure si poden identificar algú. Per la seva part, als treballadors de la benzinera tampoc no els hi va cridar l’atenció ningú sospitós.