La Direcció General de Trànsit (DGT) ja fa anys que està intentant que la bicicleta es converteixi en un mitjà de transport habitual per tothom, ja que és més sostenible que el cotxe. No obstant això, hi ha una sèrie de consideracions que cal tenir en compte amb la bici, ja que hi ha multes de fins a 1.000 euros si no es compleixen una sèrie de normes que no tothom coneix. De la mateixa manera que no es pot conduir borratxo, tampoc es pot agafar una bicicleta anant sota els efectes de l'alcohol. De fet, la taxa d'alcohol permesa és la mateixa que en el cas dels conductors: 0,25 mil·ligrams per litre de sang que s'espira.

Es tracta d'una norma que poca gent coneix, però que és important saber abans d'agafar la bici, ja que, a més a més de posar en perill tant la teva vida com la de la resta d'usuaris de la via, et podria suposar una multa d'entre 500 i 1.000 euros. La variació entre un preu o altre, dependrà de diversos factors, com, per exemple, la quantitat d'alcohol que hagis sobrepassat i si t'han enxampat més vegades cometent aquesta infracció.

Multa de 200 euros per incorporar-se a la via de manera perillosa

D'altra banda, hi ha més situacions que el ciclista ha de tenir en compte a l'hora d'anar per la carretera, ja que es troba en una situació vulnerable respecte els vehicles de la via. Per això mateix, la DGT sanciona amb 200 euros aquells conductors que no prestin atenció a l'inici de la marxa i s'incorporin a la carretera de manera temerària o perillosa.

Bici carretera / Pixabay

La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta de les multes pels ciclistes que incompleixin amb les normes de circulació a les carreteres / Pixabay

Cal respectar els senyals de trànsit com qualsevol altre vehicle

També és important destacar la importància de respectar en tot moment els senyals de trànsit com, per exemple, els semàfors, ja que en cas de no fer-ho, la multa pot ser d'entre 150 i 500 euros, explica Neomotor, on també remarca la importància de circular, sempre que es pugui, pel carril bici, que és molt més segur. Les llums, igual que els vehicles, s'han d'encendre obligatòriament als túnels i no fer-ho podria costar-te ni més ni menys que 200 euros.

Des de la Direcció General de Trànsit (DGT) remarquen la importància de seguir les normes de circulació a les carreteres i a qualsevol classe de via, ja que no fer-ho comporta una situació de perill tant pel mateix conductor com per la resta d'usuaris.

Estarà prohibit conduir amb el GPS o el mòbil a la mà

La DGT també alerta de multes que són recents i que poca gent coneix, la que crea més controvèrsia de totes és la de conduir amb el mòbil o el GPS a la mà, ja que encara que no l'estiguis utilitzant, es començarà a multar pel simple fet de portar-lo a la mà durant la marxa, perquè pot suposar una distracció i, conseqüentment, provocar accidents.