Quedar-se sense benzina al mig de la carretera et pot sortir molt car i la DGT alerta d'una multa de fins a 3.000 euros per transportar combustible en recipients no homologats.

Multes de la DGT per quedar-se sense benzina al mig de la via

Abans d'iniciar la marxa és molt important assegurar-se de tenir suficient combustible al dipòsit per a no quedar-se tirat a mig trajecte. No obstant això, a vegades, poden sorgir imprevistos d'última hora com, per exemple cues infinites a les carreteres o el fet d'haver d'agafar una ruta alternativa més llarga sense opció a passar per una benzinera.

Tot i que això és una cosa que li pot passar a tothom, la Direcció General de Trànsit (DGT) ho sanciona molt durament. De fet, segons s'explica a l'article 90 del reglament de trànsit, deixar el cotxe mal estacionat per falta de benzina pot suposar una multa de ni més ni menys que 200 euros: "L'aturada o l'estacionament d'un vehicle a vies interurbanes s'ha de fer sempre per fora de la calçada, en el costat dret d'aquesta i deixant lliure la part transitable de la vorera".

coche-pxhere

La DGT alerta sobre una multa de 3.000 euros per quedar-se sense benzina al mig de la carretera / Pxhere

Però i què passa si et quedes sense benzina i has d'empènyer el cotxe amb la teva pròpia força? Segons explica l'article tres, et pot caure una multa de 200 euros, ja que s'ha de conduir amb les diligències i precaució necessària per evitar tota mena de mal i vigilant de no posar en perill tant al mateix conductor com a la resta d'usuaris de la via. 

Per aquest mateix motiu, en cas d'emergència és necessari posar els triangles o els llums d'emergència, així com l'armilla reflectant. En cas de no fer-ho, la multa és de 80 euros.

Multa de fins a 3.000 euros per no portar la benzina en els bidons homologats

Llavors, quina és la famosa multa de 3.000 euros amb relació a la gasolina? Quedar-se sense benzina, segons el Reglament General de Circulació, no és una infracció com a tal. No obstant això, quedar-te sense et podria fer cometre infraccions molt greus. La més greu de totes et podria costar entre 2.000 i 3.000 euros.

Portar gasolina a recipients no homologats com, per exemple, ampolles de plàstic, pot ser molt perillós i és una situació en què es poden trobar les persones que es queden sense benzina a la carretera i que opten per anar caminant a la benzinera més propera per emplenar les garrafes. És important fer servir garrafes que estiguin homologades per posar-hi benzina, ja que si un agent t'enxampa, et pot posar una multa de fins a 3.000 euros.