La DGT té un truc per saber quants punts tens del carnet i si hi ha alguna multa pendent de què t'arribi a casa. Es tracta d'un truc vell, però que poca gent coneix i que és de gran utilitat.

Com saber si tinc una multa o m'han tret punts del carnet?

En cas que un policia t'hagi enxampat in fraganti cometent una infracció, et donarà la multa al moment i en paper, però a tothom li ha passat en alguna ocasió rebre una multa per sorpresa per una infracció comesa fa mesos i, a més a més, en el pitjor dels casos, ve acompanyada d'una retirada de punts del carnet.

Abans s'havia de consultar BOE i esperar la notificació per correu postal

Anys enrere, el procés per saber si t'havien multat i retirat punts abans que t'arribés la multa era més laboriós. Només es podia fer de dues maneres: la primera, mirant el Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) i, la segona, esperant que arribi la notificació de sanció administrativa a través del codi postal

La Direcció General de Trànsit (DGT) alerta sobre com és d'important de notificar en tot moment si es fa un canvi de domicili, ja que podria ser que tinguessis multes que no t'estiguessin arribant. En el pitjor dels casos, la multa es penjaria al Taulell Edictal Únic (TEU) i, en cas de no fer el pagament 20 dies després que es pengés a la plataforma, ja no es tindrà dret a la reducció del 50%.

Opció 1: el Taulell Edictal Únic (TEU), vinculat a la DGT

Així doncs, si tens dubtes sobre si t'ha d'arribar alguna multa, és tan senzill com accedir a aquesta pàgina web, vinculada a DGT on, posant el número de DNI i el teu nom i cognoms podràs veure quines multes tens per pagar

Coche Audi TT por dentro  PxFuel

Hi ha diverses maneres de saber si t'han posat una multa abans que aquesta t'arribi a casa, ja que la DGT ofereix dues opcions que són molt senzilles d'utilitzar / PxFuel

Opció 2: donar-se d'alta a la Direcció Electrònic Vial (DEV)

No obstant això, el Taulell Edictal Únic no és l'única manera de consultar les teves multes i punts del carnet, ja que també hi ha una altra manera, que és obrint-te un compte a la Direcció Electrònica Vial (DEV) de manera 100% gratuïta. Gràcies a aquest servei, cada vegada que et posin una multa, rebràs una notificació, tant per correu electrònic com per SMS i deixaràs de rebre-la de manera física a través del codi postal.

Consultar els punts a la pàgina web oficial de la DGT

D'altra banda, per saber quants punts del carnet et queden, es pot consultar a la pàgina web oficial de la DGT seguint el pas a pas que apareix a la web. Si has comès una o diverses infraccions que t'han fet perdre els punts, hi ha una manera de recuperar-los parcialment a través de cursos que ofereix la DGT.