Feia setmanes que Valls semblava el Far West. Una banda de lladres liderada per Samuel S.C., un home de 29 anys de nacionalitat espanyola, s’havia fet forta a la capital de l’Alt Camp i s’havia especialitzat a robar vehicles per cometre robatoris i assalts per tot el Camp de Tarragona i algunes comarques de Ponent. El seu modus operandi sempre era el mateix: robar un cotxe, fer-lo servir per fer encastaments o per anar fins a establiments a cometre robatoris, i després incendiar el cotxe per evitar deixar proves que el poguessin relacionar, a ell o els seus còmplices, amb els robatoris. Tot i això, una investigació d’agents de la comissaria de Valls, amb la col·laboració d’altres comissaries de tot Tarragona, va permetre posar noms i cognoms al líder de la banda i a part dels seus companys. 

Tot i tenir només 29 anys, Samuel S.C. és un lladre amb un llarg historial de delictes a la seva esquena, amb més de 30 detencions. I tot i que conduïa ell, mai s’havia tret el carnet de conduir. En la fugida, per evitar ser detectat per la policia o per fugir dels Mossos, el líder d’aquesta banda ho feia a gran velocitat, fins i tot, posant en risc la seva vida, la vida dels policies i la vida dels vianants. El passat 28 d’agost va robar un cotxe a Valls i quan va ser interceptat per la policia va accedir al passeig de l’Estació amb el cotxe i els vianants i usuaris de les terrasses van haver de fugir per no ser atropellats.

Samuel S.C. i la seva banda, a més de causar el terror a Valls, estan implicats, com a mínim, en vint robatoris a Reus, Valls, les Borges Blanques, l’Espluga de Francolí, la Selva del Camp, Vilaverd i Alcover. La policia també relaciona l’home amb la crema d’un cotxe de la policia local de Valls, que va enregistrar en vídeo i penjar a Instagram

El líder de la banda de lladres de Valls, a presó

El passat dijous els Mossos d’Esquadra van detectar l’home a Valls i van detenir-lo, després d’un operatiu que va necessitar la col·laboració d’agents de l’ARRO i també l’activació de l’helicòpter de la policia catalana. A més del líder de la banda, també es va detenir a David C.P., investigat per diversos delictes també relacionats amb aquesta banda de lladres. Aquest segon home va quedar en llibertat amb càrrecs el mateix divendres. Aquest diumenge, i a petició dels serveis jurídics del sindicat policial USPAC, Samuel S.C., ha ingressat a presó.

LladresValls
Els lladres de Valls: Emilio, Samuel i David, en imatges de la fitxa policial / CME

Aquest dilluns a primera hora del matí els Mossos d’Esquadra han detingut a Valls un altre dels membres d’aquesta banda. Es tracta d’un home, Emilio C.M., també de nacionalitat espanyola, de 18 anys. Segons les investigacions de la policia, aquest detingut, que passarà a disposició judicial aquest dimarts, va, juntament amb Samuel S.C., robar un vehicle i després va calar foc a un cotxe de la Policia Local de Valls. A més, també està detingut per dos requeriments dels Mossos de les Borges Blanques per un delicte de robatori de vehicle i un robatoris amb força a interior de vehicle comès el passat 26 d’agost.