Noves detencions per la brutal agressió a pedrades contra els Mossos d'Esquadra i la Policia Local a Banyoles fa una setmana. Els dos cossos policials han arrestat tres persones més relacionades amb els violents aldarulls que van provocar una turba d'uns 60 joves, la majoria de nacionalitat marroquina, a la ciutat gironina el passat dimarts 19 de març, tal com va avançar ElCaso.cat. Dos dels arrestats són majors d'edat, de 18 i 21 anys, amb antecedents i capturats cap a dos quarts d'una del migdia. Mentre que el tercer és un menor que ha estat el primer en ser enxampat, cap a les vuit del matí d'aquest dimecres.

 

El dispositiu per localitzar la resta dels implicats a l'atac amb pedres al qual van ferir tres mossos d'esquadra i dos policies locals segueix obert, així com la investigació, i no es descarten noves detencions. Tot i això, cal recordar que el passat dimarts 19 de març, just després de la brutal agressió van arrestar-se dues persones pels actes violents a la plaça de la Pau de Banyoles. Això va provocar més indignació entre la turba de joves, fent que la Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra es replegués amb la Policia Local a la comissaria, on els manifestants havien mostrat intenció de concentrar-se, però finalment van desistir d'aquesta idea. Però, com va començar la batalla campal amb pedres?

Atac a pedrades per sis plantes de marihuana a Banyoles

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles van ser requerits aquell dimarts per la tarda en un aparcament subterrani de la plaça de la Pau del municipi. Un cop allà, tal com va avançar aquest mitjà, van trobar sis plantes de marihuana, un ventilador i un focus. Tot semblava poca cosa en un primer moment relacionat amb la plantació de cànnabis, però uns joves van adonar-se'n que els agents eren allà i el que havien descobert, la qual cosa va causar una revolta violenta amb cada cop més persones implicades que sortien dels voltants del barri de la Farga.

Llançament de pedres i d'altres objectes. Així va començar tot, per la qual cosa els Mossos d'Esquadra van demanar reforços, arribant més tard. L'ARRO va aconseguir dissoldre la turba de joves marroquins i controlar la revolta al barri de la Farga de la capital comarcal del Pla de l'Estany. Una ambulància va atendre els cinc agents ferits lleus, tres mossos i dos policies locals de Banyoles. Ara, amb les tres noves detencions, ja en són cinc els arrestats per l'agressió a la policia, tot i que no es descarten de noves i la investigació continua oberta.