Un grup de joves ha agredit amb pedres diversos agents dels Mossos d'Esquadra i de la Policia Local a Banyoles, segons ha pogut saber ElCaso.cat. Els policies han estat requerits aquest dimarts a la tarda en un aparcament subterrani de la plaça de la Pau del municipi i hi han trobat sis plantes de marihuana, un ventilador i un focus. Però en aquell moment, en adonar-se del que estava passant, la gent s'ha revoltat i han sortit unes 60 persones al carrer, la majoria joves de nacionalitat marroquina. Tal com expliquen fonts policials a aquest mitjà, els han atacat amb pedres i han ferit tres mossos d'esquadra i dos policies locals, tots de caràcter lleu. Hi ha dues persones detingudes per aquests fets violents.

 

En un principi, tot estava tranquil i la petita plantació de marihuana, de només sis plantes, no representava una gran troballa contra el narcotràfic. Però la gent no s'ha pres bé la intervenció dels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de Banyoles i han començat a sortir joves, primer a insultar els agents i després a llençar-los pedres, que han causat cinc ferits. A més a més, segons han explicat fonts policials a aquest mitjà, un policia ha rebut líquid a la cara, possiblement gas pebre, i està lesionat. Davant aquests fets, la policia catalana ha demanat reforços i s'han activat tres equips de l'ARRO de la regió metropolitana Nord i dos més de Girona, que eren a Vallter, per donar suport.

Aldarulls, ferits i els agents es repleguen a la comissaria

El llançament de pedres ha anat a més, però els reforços, amb l'ARRO present, han aconseguit dissoldre la turba de joves marroquins i controlar la revolta al barri de la Farga. La Unitat de Seguretat Ciutadana dels Mossos d'Esquadra s'ha replegat a la comissaria —on els manifestants havien mostrat intenció de concentrar-se, però finalment han desistit d'aquesta idea— en espera de l'arribada de les unitats d'ordre públic, poc abans de les set de la tarda, i ha arribat una ambulància per atendre els cinc agents ferits lleus, tres mossos i dos policies locals de Banyoles.

Els Mossos d'Esquadra, d'altra banda, han fet dos detinguts per atemptat contra agents de l'autoritat i treballen en aquests moments per identificar els autors de l'atac a Banyoles. La investigació continua oberta i no es descarten nous arrestos per la revolta i la violència dels concentrats a la plaça de la Pau en descobrir-se la petita plantació de marihuana a l'aparcament subterrani.