Els Mossos d’Esquadra han detingut dos treballadors de la residència El Serrat, de Vacarisses (Vallés Occidental), per haver agredit un avi amb Alzheimer. Els fets van quedar enregistrats per les càmeres de seguretat i agents de la policia catalana van detenir un home i una dona, els dos de nacionalitat espanyola, per un delicte de tracte vexatori a un dels usuaris de la residència, un home gran amb demència, tal com consta a les diligències que han redactat els Mossos d’Esquadra i han entregat al jutge de guàrdia de Terrassa, i un d'ells ha ingressat a presó.

Segons les informacions a les quals ha tingut accés ElCaso.cat els dos joves, contractats per la residència a final de 2022 i els dos de menys de 30 anys, havien agredit l’home de manera continuada, segons les dades que ha pogut aconseguir la policia catalana. 

La residència confirma els fets

Des de la residència han confirmat els fets, però han evitat donar més detalls del cas. El que sí que ha explicat la seva directora és que va ser la mateixa residència qui va tenir coneixement dels fets i va entregar a la policia la gravació de les càmeres de seguretat, un fet confirmat també per la policia, que ha explicat que la denúncia arriba des del centre, assegurant que havien funcionat els protocols interns per detectar aquest tipus d’actituds. Els Mossos d’Esquadra, després de rebre la informació a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) va iniciar la investigació dels fets i van detenir, a la mateixa residència, els dos companys de feina, un home i una dona, per aquest delicte.

A les imatges de les càmeres de seguretat es veu com van colpejar l’home gran. Un dels dos detinguts, el noi, després de ser entregat al jutge de guàrdia de Terrassa, n’ha ordenat l’ingrés a presó. La dona, acusada dels mateixos delictes, ha quedat en llibertat amb càrrecs. La investigació segueix oberta a l’espera de poder aclarir si tots dos van participar en l’agressió a més usuaris d’aquesta residència de Vacarisses