Nou cas d'agressió homòfoba a Catalunya. Agents dels Mossos d'Esquadra de la comissaria de Terrassa han detingut tres nois, un de 18 anys i dos menors, acusat de ser els presumptes autors d'un delicte de lesions i insults contra un menor d'edat per la seva orientació sexual. La detenció s'ha produït després que un menor d'edat denunciés que estava sent víctima d'un delicte d'odi per ser homosexual, rebent nombrosos insults a través de les xarxes socials. A més, en fins a dues ocasions, també l'havien arribat a agredir físicament.

La Unitat de Recerca es va fer càrrec de la investigació per esclarir els fets i recopilar tota la informació que hi havia a les xarxes socials. Un cop identificats els tres suposats agressors, el passat 23 de maig van ser detinguts a Terrassa com a presumptes autors dels fets. Segons ha explicat la policia catalana, es considera que els arrestats van actuar contra l'exercici de drets fonamentals i llibertats públiques i d'obstrucció a la justícia i deslleialtat professional.

Cada vegada més denuncies

Des dels Mossos d'Esquadra apunten al fet que cada vegada s'estan denunciant més aquest tipus d'agressions homòfobes. Mentre el 2019 només es van arribar a denunciar 119 casos, el 2020 van pujar fins als 143, el 2021 fins als 215 i el 2022 va seguir augmentant fins als 258. Aquest 2023, només entre els mesos de gener i març, ja s'han arribat a presentar 71 denúncies als Mossos per aquest tipus d'agressions homòfobes, tal com apunten des de la policia catalana. 

L'augment d'aquestes xifres es deu també al fet que s'està duent a terme un pla específic contra els delictes d'odi i discriminació per orientació sexual. En aquest sentit, també s'han incrementat les xerrades i formacions preventives en els últims anys, passant de les 243 que hi va haver el 2019 a les 388 del 2022. Entre els mesos de gener i març del 2023 se n'han dut a terme 141.